De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Ilona en Valerie. “Hola! Wij zijn Ilona en Valerie, twee zussen van 24 jaar. In het dagelijks leven, naast het vele sporten, werken we als verpleegkundigen in het ziekenhuis en volgt Ilona de vervolgopleiding tot oncologie verpleegkundige. Onze eerste hardlooppassen maakten we jaren geleden als kleine meisjes op de basisschool toen we jaar in jaar uit met onze turnvereniging deelnamen aan de dorpsloop om geld op te halen voor de vereniging. Onze tienerjaren brachten we daarna regelmatig hardlopend door in de bossen en velden rondom het huis van onze ouders. Ongeveer twee jaar geleden kregen we de mogelijkheid om via onze werkgever deel te nemen aan de Marathon Amersfoort, waar we sinds tweeënhalf jaar wonen, en vielen opnieuw als een blok voor de loopsport. We begonnen onze trainingen weer serieus op te pakken, een trainingsdagboek bij te houden, liepen meerdere 5 en 10 km wedstrijden en als hoogtepunt onze eerste halve marathon in Disneyland Parijs. En we hebben de smaak goed te pakken, want afgelopen week stapten we op het vliegtuig naar Madrid voor alweer onze derde halve marathon.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

Ilona: “Amersfoort is een geweldige stad om hard te lopen. Er is zo veel keuze uit mooie rondjes. Nu het voorjaar weer begonnen is, loop ik wel het liefste door het Plantsoen rond de binnenstad, langs de oude stadsmuur. De krokussen staan weer in bloei en dat is echt een prachtig gezicht. De route gaat langs de Koppelpoort en over de Monnikendam, hoe vaak ik hier ook langs ren, ik blijf genieten!”
Valerie: “Ook in de directe omgeving van Amersfoort is het heerlijk om te rennen. Ik ga graag naar de Soesterduinen of Park Vliegbasis Soesterberg. De laatste keer dat ik hier liep, deelden we de startbaan met een hertje. Geweldig toch? Dat was echt een geluksmomentje.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

Ilona: “Het enige wat ik meeneem tijdens het hardlopen is mijn TomTom Runner 3 sporthorloge. Sinds ik mijn sporthorloge gebruik, zijn mijn trainingen zo veel effectiever geworden. Ik kan echt niet meer zonder.”
Valerie: “Ik heb altijd mijn mobiele telefoon bij me tijdens het hardlopen. Met mijn telefoon bij de hand voel ik me gewoon veiliger. Ik kan bellen voor hulp als er onderweg iets gebeurt en mocht ik verdwalen, dan vind ik altijd mijn weg weer terug door de navigatie op Google Maps aan te zetten.”

Ilona: “Als het lukt, trek ik het liefst mijn hardloopschoenen aan, zodra ik uit bed kom, om eerst een rondje te gaan rennen. Het geeft me een echte energy boost waar ik de rest van de dag mee vooruit kan. Het is dat ik zo vroeg moet beginnen op werk, anders zou ik het zeker vaker doen.”
Valerie: “Ik loop het liefste in de ochtend als ik nog fris en vol energie ben. Daarna neem ik een uitgebreid ontbijt en kan mijn dag pas echt beginnen. Er is geen betere manier om de dag te starten.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

Ilona: “Oef, daar vraag je me wat. Er zijn al zoveel mooie momenten geweest. Een ervaring die ik koester is de Hondsrug Forest Run in Emmen die ik afgelopen november liep. Mijn 89-jarige oma was erbij om me aan te moedigen. Het is de enigste wedstrijd waar ze bij is geweest sinds ik weer ben begonnen met hardlopen, omdat ze niet meer mobiel is en buitenshuis afhankelijk is van een rolstoel. Het was nog een hele opgave om de rolstoel met daarin mijn oma het bos in te duwen, maar het was het allemaal waard om haar te zien met de grootste glimlach op haar gezicht.”
Valerie: “Zonder twijfel de Disneyland Half Marathon in Parijs. Ik had nog nooit eerder een halve marathon gelopen en het moment dat ik met tranen in mijn ogen van geluk de finish passeerde, vergeet ik nooit meer!”

Wat is je favoriete after running snack?

Ilona: “Na een pittige training of een wedstrijd kun je me altijd blij maken met een grote kom met kwark en een handjevol noten. Of de eiwitrijke ijs van Breyers die sinds kort te verkrijgen is, ik denk dat dit mijn nieuwe guilty pleasure is.”
Valerie: “Geef mij maar een snee toast met Nutella of een fris bakje Griekse yoghurt met vers fruit. Heerlijk vind ik dat na het hardlopen. Maar ook de smart proteïn van Body & Fit met banaan smaak gaat er altijd wel in.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

Ilona: “Als het zonnetje begint te schijnen, dan moet ik echt naar buiten om hard te lopen. Ook al is het maar voor een kort rondje. Dat kan toch niet anders? Ik krijg trouwens ook de kriebels van hardloopevenementen. Het maakt niet uit of het een wedstrijd is of een sociale run met een groep leuke mensen, count me in!”
Valerie: “Ik ben een echt buitenmens. Een helder zonnetje en strakblauwe lucht, dat zijn meer dan genoeg redenen voor mij om naar buiten te gaan. Ik vind het heerlijk om in mooie omgeving hard te lopen waar ik om me heen kan kijken en genieten van wat ik zie. Maar ook het lopen met een loopmaatje, dat maakt het altijd leuk!”

We vonden het leuk om jullie met deze vragen iets meer over onszelf te vertellen. Je kunt onze hardloopavonturen volgen op Facebook @dutchrunnergirlsbloggen en onze website dutchrunnergirl.wordpress.com. Tot gauw!

Lees meer:
>> De favorieten van Dagmar
>> De favorieten van Niki
>> De favorieten van Petra van Dijk

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.