De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week; Niki van Rijen. “Ik ben29 lentes jong en woon in het mooi en bourgondisch Breda. Jullie kunnen mij kennen van Instagram, waar ik op mijn account @nikivanrijen de boodschap probeer over te brengen dat het opbouwen van een mooie carrière en het hebben van een gezonde en fitte levensstijl elkaar niet in de weg hoeft te zitten. Hoewel ik nu een ‘healthy lifestyle’ heb, is dit niet altijd zo geweest. Tijdens mijn rechtenstudie dronk ik immers liever biertjes in de kroeg tot de vroege uurtjes en at ik vaak ongezond. Ik kan nu wel zeggen dat ik de perfecte balans heb gevonden tussen sporten, gezond eten en fulltime werken. Deze balans probeer ik nu over te brengen op anderen. Momenteel ben ik in training voor mijn tweede halve marathon. Hierna zal ik doorgaan met trainen voor mijn eerste marathon (spannend!).”

1. Wat was jouw motivatie om ooit te beginnen met hardlopen?
“Ik ben in 2012 begonnen met hardlopen door mijn moeder. Zij liep destijds erg fanatiek en na het zien van haar zoveelste halve marathon (in een supersnelle tijd!) dacht ik: ik wil dit ook. Daarnaast was het ook wel weer tijd om wat aan mijn conditie te doen. Ik zag foto’s van mezelf terug en ik voelde mij niet meer prettig bij hoe ik op dat moment was. Tijd voor verandering dus! Voor mijn studententijd sportte ik altijd heel fanatiek. Ik stond veel in de fitness en heb ook een aantal jaren fanatiek gedanst (streetdance/hiphop/showdance). Ik ben – net zoals velen – begonnen met hardlopen via de podcasts van Evy Gruyaert en zo liep ik in mei 2012 mijn eerste 5 kilometer-wedstrijd. Hierna volgden in 2013 al snel de 12 km tijdens de Zandvoort Circuit Run en de ten miles tijdens de Dam tot Damloop. Deze wedstrijden heb ik ook samen met mijn moeder gelopen!”

2. Wat is de meest inspirerende plek waar je ooit hebt hardgelopen?
“Ik moet nog gaan hardlopen op mijn meest inspirerende plek. Dit is voor mij absoluut ergens in het buitenland (New York ofzo ;)). Maar ik heb wel een bijzondere plek tot nu toe: zonder twijfel is dat Egmond voor mij. In januari 2016 liep ik hier mijn eerste halve marathon, met windkracht 8! Het was enorm zwaar om gedurende 7 kilometer te vechten tegen de wind en het rondvliegende zand op het strand. Lekker sjokken (letterlijk!) door het mulle zand. Maar I did it anyway! Je kunt je voorstellen dat ik erg lang over deze halve marathon heb gedaan, maar het was het alles waard! Een ware overwinning op mezelf.”

3. Wat is favoriete hardlooproute/afstand?
“Mijn favoriete hardlooproute is een rondje door de polder, een stukje door het bos langs een golfbaan en water en weer terug door de polder naar huis. Omdat er bijna geen verkeer is, geeft mij dit een gevoel van ontspanning en veel vrijheid. Plus dat dan weinig mensen mij kunnen betrappen als ik aan het meezingen ben met een liedje 😉
Mijn favoriete afstand is de 15 kilometer. Dit is een afstand die ik vaak al zonder al te veel te trainen op een lekker tempo kan lopen. Mijn PR staat op 1:22:47. Ik hoop deze tijd nog een keer te verbeteren, maar eerst wil ik de marathon uitlopen.”

4. Waar haal jij je motivatie vandaan om toch iedere keer de deur uit te stappen?
“De wetenschap dat ik me (bijna) na ieder rondje beter en energieker voel. Hoe moe ik ook ben, het geeft me altijd zo’n voldaan gevoel als ik weer een lekkere training heb volbracht. Ik moet wel eerlijk bekennen dat mijn motivatie beter is wanneer ik een doel heb om voor te trainen. Ik loop nu in aanloop naar de halve marathon van Amsterdam met een trainingsschema en ik moet zeggen dat ik dit erg prettig vind. Je hoeft dan niet na te denken wat je tijdens een training zult doen, dit staat immers al op papier. Dit werkt voor mij ook motiverend.”

5. Zonder welke musthave ga jij niet hardlopen?
“Tijdens een hardlooprondje gaan de volgende attributen mee: mijn hardloophorloge (Garmin 235 Forerunner), telefoon, draadloze headset (voor de opzwepende beats als ik alleen loop) en mijn hardloopbelt. Hier stop ik mijn sleutels en telefoon in. Tijdens de duurlopen gaan er ook nog een gelletje en water mee.”

6. Wat zijn je doelen op het gebied van hardlopen?
“Op dit moment het volbrengen van mijn tweede halve marathon en daarna het uitlopen van de marathon van Rotterdam. Verder zou ik graag nog wedstrijdjes in het buitenland doen, zodat ik mijn twee hobby’s reizen en hardlopen met elkaar kan combineren. Als laatste doel staat het lopen van de marathon van New York nog hoog op mijn bucketlist!”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.