De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Petra van Dijk. “Hi! Ik ben Petra, 28 jaar oud en ik woon mooi centraal in het midden van Nederland. Na mijn opleiding tot maatschappelijk werker ben ik aan de slag gegaan binnen de jeugdzorg. Misschien wel begrijpelijk dat hardlopen mij soms echt helpt om mijn hoofd even leeg te maken! Daarnaast kan ik me goed vermaken met Netflix, vind ik het heerlijk om te koken of iets lekkers in de oven te schuiven en hou ik van avondjes met een theetje en een goed boek op de bank. Ik ben een jaartje of 5 geleden begonnen met hardlopen, toen ik flink aan het afvallen was. De kilo’s gingen eraf, de liefde voor hardlopen bleef. Inmiddels heb ik al 6 halve marathons en 1 hele marathon gelopen én ben ik aan het trainen voor mijn 2e marathon, de marathon van Berlijn! Mijn hele journey en al mijn lekkere baksels zijn te vinden via mijn Instagram: @petraruns.nl

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Wow, ik heb veel favoriete rondjes, het ligt er ook wel een beetje aan hoe ver ik wil gaan. Als ik een wat langere ronde maak, bijvoorbeeld tijdens een duurloop, loop ik het liefst langs de recreatieplas in Woerden. Even een paar kilometer alleen maar natuur en water, heerlijk!”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Mijn favoriete gadget is momenteel mijn muts met ingebouwde bluetooth speaker 😉 Heerlijk om in de kou te lopen, geen koude oren te krijgen en ondertussen draadloos muziek te kunnen luisteren. Dit was echt een ideaal kerstcadeautje!”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Het liefst loop ik in de ochtend, een fijne manier om wakker te worden en mijn dag te beginnen. Omdat ik onregelmatig werk, heb ik hier helaas niet altijd een keuze in en loop ik soms ook ’s middags of ’s avonds. Wel is mijn lievelingstraining in de avond, op dinsdagavond heb ik altijd intervaltraining met mijn loopgroep op de baan en dat vind ik erg leuk en gezellig!”

https://www.instagram.com/p/BfEGMVYAHzh/?taken-by=petraruns.nl

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Mijn favoriete hardloopervaring is het finishen van mijn eerste marathon. Het maanden ergens naar toe trainen, de zenuwen op de dag zelf, de pijn in je benen na 35 kilometer, de laatste stappen richting de finish, het euforische gevoel na de finish. Het onoverwinnelijke gevoel, omdat het je gelukt is. Die ervaring zal ik zeker altijd mee blijven nemen!”

Wat is je favoriete after running snack?

“Het liefst eet ik een zelfgemaakt taartje oid. 😉 Belangrijk is om voldoende eiwitten en koolhydraten binnen te krijgen voor herstel, dus daar hou ik altijd wel rekening mee. Mijn zelfgemaakte kwarktaartjes zijn hiervoor ideaal!”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Van zoveel dingen: van een mooi, heldere ochtend als het flink gevroren heeft, van nieuwe hardloopkleding, van een gezellige hardloopdate, van een gepland hardloopevenement, van motiverende mensen om me heen, van een mooie omgeving, van leuke hardloopfoto’s op Instagram en van mijn hardloopmedailles…”

https://www.instagram.com/p/Bexk3bDAych/?taken-by=petraruns.nl

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.