Zo zet je toch die stap de deur uit

Zo zet je toch die stap de deur uit

Een kleine blik op Instagram laat je zien dat velen vandaag al de deur zijn uitgegaan voor een rondje hardlopen. Jij moet eigenlijk ook vandaag, maar die bank zit zo lekker, het is koud buiten en eigenlijk heb je niet heel veel zin om naar buiten te gaan. Hoe zorg je er dan voor dat je jezelf toch motiveert om de deur uit te gaan?

Beloon jezelf na afloop

Spreek met jezelf af dat je een warm bad mag nemen, een nieuwe aflevering op Netflix mag kijken of dat laatste stukje chocolade mag eten als je klaar bent met hardlopen. Door jezelf iets te belonen na het sporten weet je zeker dat je er een lekker tempo in kunt gooien om weer snel thuis te zijn voor je beloning.

Bedenk je planning

Je houdt je aan een schema, weet daardoor precies hoeveel je moet lopen en wanneer je die kilometers moet lopen. Op deze manier zit een training overslaan of verplaatsen er niet in. Loop je deze run niet, dan loopt heel je schema in de war en dat wil je niet. Want over een aantal weken moet dat PR gelopen worden en daar moet voor getraind worden.

Denk aan het grotere doel

Je traint nu voor je eerste (halve) marathon, daarvoor moet je goed trainen. Is het niet de eerste keer dat je de afstand loopt, dan wil je hoogstwaarschijnlijk een PR lopen. Beiden gaan niet gebeuren zonder goed te trainen. Je training overslaan zonder geldige reden zit er dus simpelweg niet in. Wanneer je nu de deur uitstapt kun je na het behalen van je medaille terugkijken op een goede trainingsperiode en mag je trots zijn op jezelf.

Loop je hoofd leeg

Eigenlijk geen zin omdat je een hele drukke dag hebt gehad op het werk en nu ka-pot bent. Ga dan juist lopen! Hardlopen zorgt ervoor dat je je gedachten rustig kunt ordenen, je alle indrukken goed kunt verwerken en je mentaal een stuk rustiger thuiskomt. Hardlopen is dus niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je geest. Win-winsituatie.

Hoe motiveer jij jezelf om toch de deur uit te gaan? 

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.