De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Violet. “Hoi, ik ben Violet, 28 jaar en ik woon in Amsterdam! Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heb tijdens mijn Master Oude Geschiedenis een tijd in Rome gewoond om onderzoek te doen. Schrijven was altijd een groot onderdeel van mijn studie en nu heb ik daar dan ook mijn beroep van gemaakt, als Content Manager bij All4running. Ik schrijf artikelen over hardlopen en onderzoek hardloopschoenen.
Hardlopen heeft me sterker gemaakt dan ooit. Sinds 2015 ben ik fanatiek bezig met hardlopen. Toen ik begon met hardlopen was ik al het vertrouwen in mezelf kwijt. Hardlopen gaf en geeft me het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Ik voel me er sterker en zelfverzekerder door. Door het hardlopen heb ik super veel mooie mensen leren kennen en uiteindelijk zelfs de liefde van mijn leven gevonden! Toen ik begon met hardlopen, trainde ik voor mijn eerste 5 kilometerwedstrijd. Ik breidde mijn afstand vervolgens uit naar de 10 kilometer en daarna naar de halve marathon. De rest is geschiedenis, zo sprak de historica, die momenteel drie hele marathons heeft gelopen. Ik liep de marathons van Amsterdam, Rotorua in Nieuw-Zeeland en samen met Team Vifit Sport de New York City Marathon in Amerika! Ik wil mijn hardloopavonturen met zoveel mogelijk mensen delen. Zo hoop ik mensen te inspireren en te motiveren om ook hard te gaan lopen. Hardlopen heeft mijn leven veranderd en ik denk ook zeker dat het jouw leven kan veranderen! Volg mijn avonturen op Instagram @ultravioletruns en mijn website ultravioletruns.com.”

Wat is jouw favoriete rondje om hard te lopen?

“Amsterdam heeft super veel mooie hardlooproutes! Ik woon sinds kort samen met mijn vriend (die ik ken door het hardlopen) en door samen hard te lopen ontdekken wij onze nieuwe buurt in Amsterdam. Ik liep altijd in het Vondelpark, maar ben sinds kort ook vaak in het Flevopark en het Amsterdamse Bos te vinden. Dit jaar ga ik mij ook meer richten op trailruns en ga ik wat vaker de mooie natuur opzoeken.”

Wat is je favoriete gadget of app om hard te lopen?

“Ik ga nooit de deur uit zonder mijn Garmin Forerunner 235 hardloophorloge. Ik vind het geweldig om mijn trainingen bij te houden en deze vervolgens via Strava te delen met de wereld.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Het liefst loop ik ’s ochtends vroeg, alleen of samen met mijn vriend. In het weekend lopen we samen graag een lange duurloop. Ik werk fulltime en ben doordeweeks dus vaak ’s avonds aan het hardlopen. Maar ik kijk dan altijd uit naar de ochtenden in het weekend. ’s Ochtends hardlopen geeft mij namelijk de rest van de dag een fantastisch gevoel!”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Ik heb eigenlijk twee favoriete hardloopervaringen: The Hillary Trailrun in Nieuw-Zeeland en de New York City Marathon in Amerika. Mijn vriend en ik zijn een half jaar door Nieuw-Zeeland gaan reizen en hebben daar ook prachtige races gelopen. De The Hillary Trailrun was enorm zwaar, maar leidde ons door het mooiste landschap dat ik ooit gezien heb. Mijn tweede favoriete hardloopervaring was de New York City Marathon met Team Vifit Sport. Het lopen van deze prachtige marathon, met dit geweldige team, was een droom die uit kwam! Ik heb van elke seconde genoten!”

Wat is je favoriete after running snack?

“Mijn vriend en ik zweren bij het drinken van chocomel na een lange duurloop. Er zitten de juiste vetten en suikers in om je meteen een goed gevoel te geven. Ook neem ik graag een herstelreep van Vifit Sport om mijn spieren te laten herstellen na een inspanning.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Tijdens de New York City Marathon ben ik geblesseerd geraakt en heb ik een tijd niet kunnen hardlopen. Ik ben druk bezig met de fysio om te werken aan mijn overbelaste heup. Dit gaat goed en over twee weken mag ik weer mijn eerste wedstrijd lopen! Nu het wedstrijdseizoen weer dichtbij is, beginnen de hardloopkriebels weer te komen! Maar ook een prachtige dag zonder wedstrijd kan mij de hardloopkriebels geven. Ik kan dan niet wachten om mijn hardloopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan! Het is mijn droom om de hele wereld over te reizen en samen met mijn vriend marathons en (ultra)trails te lopen!”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.