Raceverslag: Night Run Den Bosch

Raceverslag: Night Run Den Bosch

De Night Run in Den Bosch, mijn thuisbasis. Een aantal maanden geleden schreef ik me al in voor deze wedstrijd, puur voor de fun samen met een vriendinnetje hardlopen. Een week voor de CPC was dit een mooi trainingsrondje in een vertrouwde omgeving.

En zo geschiedde, op zaterdag 3 maart, stonden we aan de start van de allereerste Night Run in Den Bosch. Bij aankomst zag het startterein er al direct goed uit. Bij het ophalen van het startnummer, eerder in de week, hadden we geen hoofdlampje gekregen. Maar die konden we hier gelijk ophalen. De tassen konden we ook gemakkelijk afgeven en er waren genoeg dixies om een laatste plasje te lozen.

Dit was niet de bedoeling…

Na de gezamenlijke warming-up was het tijd om ons naar het startvak te begeven. Per ongeluk belandde we helemaal vooraan in het startvak. Dat was niet helemaal de bedoeling, maar we waren niet van plan om ons gek te laten maken door anderen. Aangezien we twee keer hetzelfde rondje liepen was het plan om het eerste rondje rustig aan te doen en goed warm te worden. Dan kon ik het tweede rondje gas geven.

Rustig opstarten

Dit plan lukte ook, gelukkig. Het eerste rondje liep ik op een rustig tempo en was het vooral goed opletten waar het nog glad was en waar de entertainers langs de kant stonden. Het was een top parcours! De paden waren goed ijsvrij gemaakt en het entertainment onderweg was goed verzorgd.

Gas erop!

Het tweede rondje was het tijd om gas te geven en weer even flink wat mensen in te halen. Dat geeft zo’n heerlijk gevoel he! Ik kende de route op mijn duimpje, ik wist waar ik op moest letten. Dus ik kon onbezorgd over de paden vliegen.

Daar is de finish!

Uiteindelijk kwam de finish in zicht: na iets meer dan zeven kilometer hadden we de Night Run volbracht! Het was een toprace, met een goede organisatie. De kou gooide wat roet in het eten voor de afterparty, want na het lopen wilde ik niets liever dan een warme douche om op te warmen.

Night Run Den Bosch, tot volgend jaar!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.