De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Pim en Annemiek. “Hoi! Wij zijn Pim en Annemiek, twee sportliefhebbers, foodlovers, reisjunkies, vriendinnen en allebei nog student. We willen graag rennend de wereld verkennen, en schrijven hier onder andere over op onze blog. Ik, Annemiek, ben 21, studeer Communicatie aan de HAN in Arnhem en ben het liefst de hele dag aan het eten. Vooral chocolade of taart zijn mijn grote liefdes, mijn andere grote liefde is hardlopen. Hardlopen doe ik al sinds mijn 16e en sinds een paar jaar ook wedstrijden. Mijn leukste wedstrijden waren sowieso die in het buitenland, samen met Pim liep ik twee in Parijs. Mijn hardloopgoal? Sowieso een marathon lopen, het liefst de New York marathon.”

“Ik, Pim, studeer Communicatiewetenschap aan de UvA en ben 19 jaar oud. In mijn jeugd heb ik veel verschillende sporten gedaan, waarvan hardlopen de laatste jaren mijn favoriet was. Toen ik ging studeren in Amsterdam afgelopen september ben ik bij een studentenroeivereniging gegaan, en zo ben ik in het wedstrijdroeien beland. Samen met negen andere meiden train ik zes keer per week in een Eerstejaars Acht. Hardlopen is er daarom niet van gekomen afgelopen half jaar, maar een grote liefde voor sport heb ik zeker. Wanneer ik stop met wedstrijdroeien wil ik me gaan wagen aan mijn grote hardloopdoel: de marathon van New York.”

Wat is jullie favoriete rondje om hard te lopen?

Annemiek: “Voor mij is dat een rondje van 8 tot 10 kilometer, niet te kort en niet te lang. Het liefst loop ik dan langs de IJssel, vooral als het zonnetje dan schijnt is dat echt genieten!”
Pim: “Hmm, het ligt er ook wel aan waar ik voor aan het trainen ben. Meestal vind ik zo’n middenafstand van 10 kilometer ook wel heel fijn, maar wanneer je in een flow komt bij een 16 km rondje kan ik daar ook wel enorm van genieten. Wanneer dat niet gebeurt wel wat minder haha.”

Wat is jullie favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

Annemiek: “Ik gebruik het liefst mijn Apple Watch, hierop kun je ook allerlei apps installeren en zo ook Strava. Op mijn telefoon kan ik dan na het rennen alle statistieken bekijken en dat doe ik dan ook graag!”
Pim: “Zeker weten mijn Garmin Fenix 5s! Ik heb hem pas aangeschaft toen ik ging wedstrijdroeien, omdat hij over ontzettend veel sporten (ook roeien!) én je algemene fitheid informatie kan geven, dus ik heb er nog nooit mee hardgelopen. Wel is ‘ie superhandig als je bijvoorbeeld in hartslagzones wil trainen en vertelt hij je hoe effectief je hebt getraind etc. Ook koppelt hij je activiteiten gelijk aan Strava. Vond hem het geld zeker waard!”

Wat is jullie favoriete moment om hard te lopen?

Pim: “Ik loop het liefst ’s ochtends vroeg, in het opkomende zonnetje. Het geeft me dan energie voor de rest van de dag en het is fijn dat je dan al gelopen hebt en dingen niet meer uit kan stellen (daar ben ik nogal goed in namelijk). Net als met het roeien ’s ochtends vroeg kan ik dan echt genieten van de rust buiten, de vogeltjes en de dauw die nog bij de grond of op het water hangt.”
Annemiek: “Vooral in de lente en zomer loop ik graag net voor etenstijd, wanneer het qua temperatuur iets is afgekoeld maar er nog wel een zonnetje schijnt. Voor mij is dit de beste afsluiter van een dag.”

Wat is jullie favoriete hardloopervaring?

“Voor ons beide is dat sowieso de halve marathon in Disneyland Parijs, hier liepen we afgelopen september en dat was een ervaring om nooit te vergeten!”

Wat is jullie favoriete after running snack?

Annemiek: “Het liefst eet ik dan magere kwark met wat zelfgemaakte granola en vers fruit! ”
Pim: “Of chocomel! Eerst dronk ik dat eigenlijk nooit maar tegenwoordig drink ik dat vaak na een roeitraining, wanneer je snel je eiwitten en koolhydraten weer wilt aanvullen. Thuis eet ik dan een pasta of rijstmaaltijd met een bak kwark achteraf. Pas bij het roeien heb ik écht geleerd hoe belangrijk het is om goed te eten, zowel voor als na je trainingen!”

Waar krijgen jullie hardloopkriebels van?

Annemiek: “Wanneer ik nieuwe hardloopschoenen/kleding heb gekocht krijg ik automatisch zoveel zin en motivatie om weer te gaan lopen! Dit is ook een goede reminder aan mezelf op dit moment haha.”
Pim: “Eens! Als ik nieuwe collecties voorbij zie komen van Nike bijvoorbeeld. Verder kan ik ook ontzettend gemotiveerd raken van andere mensen die goede prestaties leveren of mooie runs lopen. Dan krijg ik gelijk zin om ook de deur uit te gaan. En natuurlijk als het mooi weer is! Niets is zo fijn als een lekker rondje in de lentezon.”

Lees meer:

>> De favorieten van Miny Verheij

>> De favorieten van Ilona en Valerie

>> De favorieten van Fon en Judith

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.