De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Miny Verheij. “Hi! Ik ben Miny Verheij, 36 jaar en verslaafd aan hardlopen, fietsen, zwemmen en yoga. Ik ben trainer voor The Bootcamp Club, geef hardlooptraining en kinderyoga. Daarnaast ben ik werkzaam als opvoedondersteuner. Ik ben vijf jaar geleden begonnen met hardlopen en ben van plan om daar nooit meer mee te stoppen. Ik heb 2 keer de marathon van Rotterdam en 1 keer de marathon van Terschelling gelopen. In oktober sta ik aan de start van de marathon van Eindhoven en ik heb mij ook ingeschreven voor de marathon van Parijs.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Ik loop meestal door het Leeuwarder bos en langs de Ee vlakbij mijn huis. Lekker buiten uit, zonder stoplichten en verkeer. Als ik ergens op vakantie ben ga ik graag al hardlopend de omgeving verkennen. Dat is voor mij de mooiste manier om een nieuwe plek te leren kennen. Zo liep ik een aantal jaar geleden tijdens zonsopkomst op Ibiza. Mijn lief had mij in het donker met de scooter afgezet vlakbij Ibiza stad zodat ik terug kon rennen naar onze Airbnb. Aan het eind van mijn run kwam de zon op en stond mijn lief met een kokoswater op mij te wachten. Dat zijn echt de cadeautjes.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Ik loop met mijn TomTom horloge, deze laadt bij thuiskomst meteen mijn gegevens naar Strava en de Nike app. Ik kan er eerlijk gezegd vreselijk van balen als achteraf blijkt dat mijn meting niet goed is gegaan of als ik mijn run niet met mijn statistieken kan delen op Instagram. Ik vind het ook leuk om mijn runs te analyseren en te kijken waar nog progressie mogelijk is.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Ik ben een echt ochtendmens en loop dan ook het liefst ’s morgens vroeg nog voor het ontbijt. Dat gevoel dat de hele wereld nog slaapt en dat jij al aan het lopen bent, love it! Ik heb ook de hele dag meer energie als ik ’s ochtends gelopen heb.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Dat was mijn eerste 10 km race na mijn knieblessure. Ik had toen negen maanden niet gelopen en de artsen dachten dat ik nooit meer zou kunnen hardlopen. Gelukkig heb ik een second opinion gevraagd en trof toen een sportchirurg. Hij gaf mij na allerhande onderzoeken groen licht om voorzichtig weer te gaan opbouwen. Na drie maanden stond ik aan de start van een 10 km wedstrijd waar ik door alle adrenaline meteen een PR liep! Meteen na de finish heb ik heel hard gehuild van opluchting en blijdschap.”

Wat is je favoriete after running snack?

“Na een training neem ik het liefst een bakje Protein kwark met fruit en wat muesli. Lekker veel eiwitten en niet te zwaar. En een lekkere kop koffie! Al moet ik zeggen dat ik een goede kop koffie altijd wel kan waarderen.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Een ultrarun staat hoog op mijn lijstje en dan het liefst een trailrun. Ik heb de afgelopen jaren een aantal keer een trail gelopen en ik vind dat altijd super leuk. Er heerst vaak een relaxte sfeer, de lopers zijn gezellig en de omgeving is over het algemeen een stuk mooier dan bij de gemiddelde wegwedstrijd.”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.