4x redenen waarom de USA mijn favoriete (vakantie)land is

4x redenen waarom de USA mijn favoriete (vakantie)land is

Sinds ik een klein meisje ben droom ik er al van om ooit naar New York City te gaan. In de zomer van 2015 is die droom uitgekomen en mocht ik voor het eerst naar the city that never sleeps. Dat werd gelijk een complete vakantie van ruim twee weken Amerika. Sinds die keer ben ik verkocht. In de zomer van 2017 zijn we nog eens naar de Amerika geweest en hebben we een lange reis langs de gehele oostkust gemaakt. Sindsdien ben ik echt verknocht aan de U.S. of A.

De taal

You love it, or you hate it. Maar ik ben echt dol op het Amerikaanse accent. Hoe lekker overdreven die Amerikanen kunnen praten af en toe. Ik vind het fantastisch. OOOH MY GODDD, hoor je werkelijk overal. Ik kan het persoonlijk ook een stuk beter verstaan dan Brits of Australisch Engels.

De refills en het eten

Ik ben een stiekeme fastfood-lover. Amerika is daar een uitgelezen plek voor om helemaal los te gaan. Natuurlijk probeer ik me wel wat in te houden als ik drie weken in de States ben. Maar de Five Guys, Shake Shack, Pizza Hut, Bubba Gump, Taco Bell en Dunkin Donuts kunnen zeker wel een bezoekje van mij verwachten wanneer ik voet aan de grond zet. Daarnaast vind ik het systeem van refills fantastisch. Wanneer je weleens in Amerika bent geweest, ken je het vast wel. Het zit zo: bestel je in Amerika een soda betaal je gemiddeld zo’n vier dollar. Klinkt veel, maar dit glas blijven ze onbeperkt bijvullen. Ideaal als je veel dorst hebt en hoef je je geen zorgen te maken als je eigenlijk nog een drankje wilt!

Alles is mogelijk, niks is te gek

Met name in New York heb je het gevoel dat al je dromen kunnen uitkomen, als je er maar voor werkt. Maar de hele Verenigde Staten is toch wel het land van de onbegrensde mogelijkheden. Voor iemand die graag en groots droomt (that’s me), is dit ontzettend fijn en voel je je heerlijk op je plek.

Zoveel verschillen binnen een land

Afgelopen zomer maakten we een gigantische reis langs de gehele oostkust van de Verenigde Staten en een stukje Canada. Nog nooit zag ik in zo’n korte tijd zoveel verschillende culturen en omgevingen. Iedere stad heeft wel zijn eigen vibe en soorten mensen. New York is creatief, actief en werelds, Washington D.C. is zakelijk, strak en politiek, terwijl Nashville één en al muziek en country uitstraalt. Heerlijk om je zo in veel verschillende culturen onder te dompelen.

Ben jij wel eens in de Verenigde Staten geweest? Wat vond jij ervan?

Lees meer:

>> America’s East Coast Roadtrip part I
>> America’s East Coast Roadtrip Part II

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.