America’s East Coast roadtrip part I

America’s East Coast roadtrip part I

Afgelopen zomer heb ik drie wekenlang langs de Oostkust van de Verenigde Staten en Canada gereisd. In twee blogs wil ik mijn hoogtepunten met jullie delen! De hele reis beschrijven is te lang, maar mocht je nog vragen hebben dan mag je me altijd een berichtje sturen!

1. New York City
De reis startte in New York City, een hoogtepunt an sich. Deze stad blijft indrukwekkend. Van kleins af aan ben ik al fan van deze stad en nog steeds raak ik hier niet uitgekeken. In vier dagen heb ik ruim 40 kilometer afgelegd met de benenwagen en zie ik alles wat ik wilde zien. Times Square, Wall Street, Central Park, Fifth Avenue, Grand Central Station, de Brooklyn Bridge, 9/11 memorial, Magnolia’s en Five Guys worden allemaal bezocht. Voor mij echt de hoogtepunten van deze stad.

2. Boston
Van Boston had ik de indruk dat het een hele leuke stad zou zijn, waarom? Geen idee. Maar dit werd helemaal bevestigd na onze aankomst. Boston is heerlijk rustig als je net uit New York komt. Het is een stad vol historie, rijkdommen en ook het studentenleven van Harvard. Fantastisch om hier rond te dwalen tussen alle historierijke panden uit de Amerikaanse geschiedenis.

3. Québec
Canada was ook een onderdeel van onze reis. Van tevoren wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Maar ik ben verliefd geworden op Canada! Wat een fijn land, met uitgestrekte natuur en mooie steden. Québec vond ik één van de mooiste plekken. Als je hier bent heb je echt het idee dat je in een oud Frans stadje rondloopt. Het is heel duidelijk dat dit een oude Franse kolonie is en die invloeden zijn nog duidelijk merkbaar. Alleen al vanwege het feit dat dit Franstalige gedeelte van Canada is.

4. Niagara Falls
Qua natuur is dit het hoogtepunt van de reis. Dit is zo bizar mooi en overweldigend. Het water komt echt naar beneden storten. We zijn ook met een bootje, de Maid of the Mist, heel dichtbij de watervallen gekomen. Vanaf daar zie je echt goed hoe imposant de watervallen zijn. Mocht je in het noorden van Amerika zijn is een tripje naar de Niagara Falls zeker de moeite waard. Het gaafste is wel om ze vanaf de Canadese kant te bekijken. Daar heb je het mooiste uitzicht op de Falls.

5. Washington D.C.
Dit is natuurlijk de hoofdstad van de Verenigde Staten. En ook een perfecte stad om hard te lopen! Washington kent veel hoogtepunten met alle overheidsgebouwen en de militaire begraafplaats Arlington. Dit is een stad die je ook zeker niet mag overslaan als je aan de oostkust van de V.S. bent. Vooral de Washington Mall met het Witte Huis, het Capitol, the Washington Monument en het Lincoln Memorial mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan D.C.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.