Kamperen versus hotels

Kamperen versus hotels

Als kind zijnde heb ik altijd met mijn ouders gekampeerd. Van Zeeland tot Hongarije en van Drenthe tot Spanje, we hebben veel uithoeken gezien. Sinds ik zelf op reis ga en de wereld aan het ontdekken ben, ga ik steeds vaker in een hotel gaan bivakkeren. Na een paar jaar kan ik de verschillen goed voor je aanduiden.

Vrijheid

Het grote voordeel van kamperen is dat het vaak een heel groot gevoel van vrijheid geeft. Je ben vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Je zet je tentje op of parkeert je caravan en klaar is kees.

Mega centraal

Hotels zijn over het algemeen in het centrum van een stad te vinden. Kampeerplekken daarentegen niet. Wanneer je een stadsmens bent is het veel chiller om in een fijn hotel te zetten. Je stapt de deur uit en staat midden in de stad.

Veel buiten

Eenmaal je kampeerplek helemaal ingericht ben je klaar om aan je kleurtje te werken. Zonder dat je het doorhebt verkleur je al. Op een camping ben je vaak veel buiten, zo pak je extra vitamine D en heeft de zon een goede invloed op je kleurtje. Wanneer het weer dan tegenzit is het lastiger. Barbecueën in de regen is toch wat lastiger…

Zoveel troep als je wilt

Ben je een grote rommelkont? Dan is een hotel zeker een aanrader voor jou. Als je wilt komt er iedere dag een kamermeisje langs die de rommel opruimt, je bed opdekt en schone handdoeken brengt. Ideaal! Zo kun jij je volledig focussen op het ontdekken van de omgeving. En je hebt iedere dag een vers opgedekt bed!

Meer keuze

Het is toch wat lastig om met je caravan of tentje naar de Verenigde Staten, Zuid-Afrika of Australië te reizen. Wanneer je verder van huis gaat ben je bijna altijd wel genoodzaakt om een hotel te boeken. Natuurlijk kun je ook een camper huren aan de andere kant van de oceaan. Maar dat heeft vaak niet dezelfde sfeer als een camping in Zuid-Frankrijk of Italië.

Mijn voorkeur ligt toch wel bij hotels. Zo kan ik optimaal genieten van een nieuwe omgeving! Wat heeft jouw voorkeur tijdens een vakantie?

Lees meer:

>> Deze Europese steden staan nog op mijn bucketlist

>> Vier zonnige hardloopbestemmingen op een rijtje

>> Wat te doen in Lissabon 

 

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.