Deze Europese steden staan nog op mijn bucketlist

Deze Europese steden staan nog op mijn bucketlist

Veel Europese steden heb ik al mogen zien en ontdekken. Van Parijs tot Rome en van Kopenhagen tot Malaga, op veel plekken ben ik al eens geweest. Niet overal heb ik mijn hardloopschoenen aangehad, daar loop ik nog niet lang genoeg voor. Ondanks mijn verschillende bezoekjes heb ik nog een aantal steden op mijn bucketlist staan waar ik nog eens heen wil.

View this post on Instagram

Twilight in Prague, overlooking the Charles Bridge.

A post shared by Joe Thomas (@joethommas) on

Praag

Al een tijdje staat deze stad op mijn bucketlist. Het lijkt mij een ontzettend toffe stad waar veel te zien en te doen is. Volgens mij is het ook een ideale stad om hard te lopen. De Tsjechische hoofdstad staat bekend om de mooie cultuur, de historische binnenstad en natuurlijk de Karelsbrug. Praag is in ieder seizoen van het jaar leuk, in de winter heb je de gezellige kerstsferen en in de zomer wordt het gewoon rond de 25 graden en kun je in je shorts rondlopen. Klinkt als de ideale getaway toch?

View this post on Instagram

Если вы меня спросите, какого цвета 🎨 мне видится #Стокгольм, я без запинки отвечу, что зеленым! 💚 Даже если вопрос застал меня в серый непогожий ноябрьский день😅 ⠀ Стокгольм – зеленый город в прямом и переносном смыслах! 🌿 Здесь очень много парков, сквериков и “зеленых островков”. Воздух – очень чистый! Не зря много внимания шведы уделяют экологическому транспорту, раздельной сортировке мусора и бережному отношению к природе🌱Стокгольм первый в Евросоюзе получил “зеленую” награду European Green Capital Award в 2010 году💚🏆 ⠀ В Стокгольме в черте города много пляжей, где без опаски можно купаться 🌊 А еще десятки озер! 💦 И очень красивое небо 💙 Поэтому добавляем Стокгольму синий цвет. ̶Ц̶в̶е̶т̶ ̶н̶а̶с̶т̶р̶о̶е̶н̶и̶я̶ ̶с̶и̶н̶и̶й̶😆 И желтый💛, солнечный✨, хотя таких дней и не очень много в году. Но вы его часто можете видеть на моих фотографиях😉 Еще я бы ещё добавила темно-красный, ближе к кирпичному цвет❤️, так как многие узнаваемы здания Стокгольма именно такие 😉 ⠀ Сезонные цвета Стокгольма🇸🇪 🌸Весна – розовый (сакура, магнолия, вишни) 🍓Лето – красный (клубника и летние домики) и белый (ночи) 🍂Осень – золотой, оранжевый и серый 🎅🏼Зима – белый (если очень повезет), красный (рождество) и серый ⠀ Больше 🎨 по тегу #все_краски_города Отправляемся в путешествие с ⠀ @anna_levan 🇲🇪 Черногория @eliz_art 🇷🇺 Россия @kolpakova_a🇪🇸Валенсия ⠀ ❓А какой цвет у вашего города? А каким вы представляете Стокгольм? 🇸🇪

A post shared by Stockholm 🇸🇪 Стокгольм Швеция (@ray4ik) on

Stockholm

Stockholm lijkt mij een ontzettend gave en inspirerende stad om eens te ontdekken. Twee jaar geleden heb ik Kopenhagen al mogen ontdekken en ik heb het idee dat Stockholm hier op lijkt. Dezelfde Scandinavische sferen, dezelfde schoonheid en rust en natuurlijk dezelfde Scandinavische prijzen. Het toffe aan de Zweedse hoofdstad is dat het er in de zomer mega lang licht blijft. Dit lijkt mij zo ontzettend bijzonder om eens mee te maken!

Madrid

Ik heb al een aantal Spaanse steden mogen bezoeken. Onder andere Malaga en Barcelona kan ik al van mijn lijstje strepen. De heerlijke onbezorgde vibe en de warme temperaturen spreken mij heel erg aan. Madrid is toch weer net een stapje groter, het is de hoofdstad en een stad met veel bezienswaardigheden. Of ik het hier aandurf om mijn hardloopschoenen aan te trekken? Dan zal ik zeker goed in de gaten houden dat het me niet te warm wordt.

Welke Europese steden staan er nog op jouw bucketlist?

Lees meer:

>> Drie stedentrips dichtbij huis
>> Droombestemmingen: hier wil ik ooit nog een rondje hardlopen
>> De tofste citytrips in eigen land

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.