De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Martine van der Struis. “Ik ben Martine van der Struis en loop sinds 4 jaar hard. Ik ben altijd al sportief geweest en heb ook een sportopleiding gevolgd en afgerond. Uiteraard heb ik na mijn opleiding sportlessen gegeven, zoals steps, bodypump etc. Dit vond ik fantastisch. Ik ben sinds 11-12-13 getrouwd en wij hebben samen 3 prachtige kindjes. En dat is ook de reden dat ik gestopt ben met lesgeven. Ik dacht altijd dat hardlopen saai was, maar ik kwam er al snel achter dat dat niet het geval is. Ik hou van uitdagingen en merkte dat ik dat bij het hardlopen vond. Ik werd steeds beter en sneller. Ik kon langere afstanden lopen en dat maakte mij blij. Sinds februari ben ik ook gestart met CrossFit en heb gemerkt dat de combinatie hardlopen en Crossfit super is. Ik train nu mijn spieren en omdat ik nu sterker ben gaat het hardlopen beter en word ik steeds sneller met hardlopen. Win-win situatie!”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Mijn favoriete rondje is toch een duurloopje van 10km en in de omgeving van Oostvoorne. Wij staan daar op een camping en de natuur is daar prachtig. Tevens ren ik zo naar de Maasvlakte waar een super mooi strand is en je dus heerlijk kan hardlopen met de frisse lucht van zee. Dat is voor mij dubbel genieten. Ik hou echt van de natuur en vooral van de kust.”

View this post on Instagram

Ik kon vandaag helaas niet bij de pittige, maar leuke training van @strongmanrunnl aanwezig zijn. Dus vanochtend vroeg mijn wekker gezet om dan zelf even een training te doen! Het is immers maar 21km die ik 13 mei in Rotterdam ga doen🙄😂 Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook vol voor💪🏼 #ffdoorbijten #becomeastrongwoman #fitlifemartine . . . . . . . . . . . . . . #hardlopen #running #instarunners #gezond #fitgirl #fitgirlcode #fitdutchies #runner #nervernotrunning #fitgirlsnl #fitspo #laufen #correr #runnersworld #runnersworlnl #runningaddict #womensrunningcommunity #wearetherunners #fitspiration #nikerunning #runninggirl #runhappy #womenshealthnl #workout #sport #mudrun #ocr

A post shared by Martine® (@fitlifemartine) on

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Het is heel erg dat ik dit nu moet bekennen, maar ik heb nog steeds geen sporthorloge! Ik twijfel steeds welke ik moet aanschaffen. Daarom loop ik nog steeds met de app van Nike Running. Op zich een prima app, maar ik wil nu wel meer. Ik wil wel eens op mijn hartslag gaan lopen of wat veel sporthorloges ook hebben, kijken of mijn nachtrust goed is. Tevens is het natuurlijk voor een intervaltraining heel fijn om een sporthorloge te hebben. Ik doe dat nu met mijn iPhone. Heel onhandig om met zo’n ding in je hand te rennen!”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Ik loop het liefst ’s ochtends hard. Zodra ik de kids naar school heb gebracht loop ik direct door naar de Broekpolder bij ons in Vlaardingen. Daar kun je lekker in de natuur hardlopen. Ik merk dat ik dan het best presteer en het makkelijkst loop. ’s Avonds ben ik waarschijnlijk wat vermoeider van de dag.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Dat is voor mij toch de Dam tot Damloop afgelopen jaar. Ik was toen weer redelijk fit na mijn 2e ziekenhuisopname en wilde weer knallen. Ik had pas een week voor de start door dat het 10 Engelse miles waren in plaats van 10 km. Zo stom. Maar ik liet mij niet gek maken en ben er vol voor gegaan! Uiteindelijk heb ik het in 1uur en 24 min gelopen en voelde me daardoor weer sterk en had weer vertrouwen in mijn lichaam. Helaas kwam ik na de Dam tot Damloop weer in het ziekenhuis, maar het gaat nu heel goed met me. Ik hoop dat ik nu fit blijf en niet meer ziek word.”

Wat is je favoriete after running snack?

“Ik neem na mijn workout altijd mijn favoriete smoothie. Vol met eiwitten en andere belangrijke vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft na een flinke workout. Het is een chocolade smoothie met uiteraard eiwitpoeder, banaan, amandelmelk en nog veel meer ingrediënten. Je kunt op mijn blog fitlifemartine.nl het recept vinden.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Als ik zie dat er weer een tof hardloop event aankomt. Ik zou zo graag de marathon van Rotterdam willen lopen. In 2016 was ik daar ook voor aan het trainen, maar toen werd ik ziek van de streptokokken bacterie en lag ik in het ziekenhuis. Dat was 5 weken voor de start. Het blijft een droom en die ga ik ooit verwezelijken!”

Lees meer:

>> De favorieten van Mari Durieux
>> De favorieten van Lotte van Trigt
>> De favorieten van Marlou Remeeus

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.