De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Marlou Remeeus. ‘Ik ben Marlou Remeeus, 23 jaar en woon in Haarlem. Als ik één ding heerlijk vind en voor mij zeker als ontspanning werkt, is het hardlopen!
Ik hardloop al meer dan tien jaar hard en heb in mijn jeugd op atletiek gezeten. Hier deed ik ook de technische onderdelen zoals speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen, hoogspringen, verspringen en horden lopen, dat laatste vond ik echt verschrikkelijk en vooral erg eng! Ook heb ik een aantal periodes voor de sprint getraind.  Dit was uiteindelijk niks voor mij omdat ik geen frequentie heb. Ik noem mezelf vaak een dieseltje. Ik ren heel makkelijk vijftien tot twintig kilometer in een redelijk ‘snel’ tempo. Afgelopen 15 oktober heb ik dan ook mijn eerste marathon gelopen.
Naast mijn passie voor hardlopen werk ik fulltime als verzorgende in een verpleeghuis.’

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?
‘Omdat ik zo in de duinen ben en zo naar het strand kan rennen gaat mijn voorkeur hier toch echt wel naar uit! De natuur is hier zo prachtig. Je hebt heel veel verschillende rondes die je kan lopen maar ze zijn nooit hetzelfde omdat de natuur er elke dag weer anders uitziet. Ook vind ik de stukken langs de boulevard (ik ren altijd naar Zandvoort/Bloemendaal aan zee) echt heerlijk! Menig mens zou dit verschrikkelijk vinden één lang recht stuk maar de geur van de zee geeft mij altijd een boost! Het liefste loop ik daar heen en weer want de boulevard is niet erg lang.’

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?
‘Mijn hardloophorloge: de Garmin Forerunner 235. Ik kan hier zoveel gegevens op zien tijdens het rennen en wat ik vooral erg fijn vind is de analyse nadat ik klaar ben. Hij geeft aan hoe lang ik moet herstellen maar ook een aantal details van mijn training: snelheid, hartslag, afstand en hoogteverschillen. Die laatste is bij mij erg variërend omdat ik over het algemeen altijd wel een heuvel in mijn training heb. Als ik bijvoorbeeld een kilometer tien seconden langzamer heb gelopen dan de andere en ik een hoogteverschil heb van 26 meter is dat natuurlijk niet zo gek.’

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?
‘Dit hangt eigenlijk af van mijn werk. Ik werk onregelmatig (dag- en avonddiensten) en heb niet meer echt een voorkeur. Niet meer inderdaad, want dat had ik wel voordat ik ging trainen voor de marathon. ‘Vroeger’ liep ik het liefste eind van de middag of begin van de avond. Dit omdat mijn benen ’s ochtends moeite hadden met wakker worden en de trainingen dan echt super slecht gingen! Nu ik heel veel trainingen en vooral duurlopen  ’s ochtends heb gelopen en maakt het mij niet meer zo veel uit. Ik zet nu liever mijn wekker om 8.00-8.30 uur om een uur later te gaan trainen dan tot 10 uur in bed te liggen, wat ik vroeger wel vaak deed. Ook vind ik het een groot voordeel dat ik dan klaar ben voor die dag. Anders ben ik de hele dag bezig met ‘’ohja straks moet ik nog hardlopen’’, niet dat het een straf is zeker niet, maar met een lange duurloop is dan wel echt je hele middag weg! Dus ik denk dat mijn voorkeur voor duurlopen naar de ochtend uit gaan en baantrainingen wel ’s avonds.’

Wat is je favoriete hardloopervaring?
‘De finish van mijn eerste marathon die in het Olympisch Stadion was! Ik heb daar zo lang naartoe geleefd, 12 weken vijf keer per week getraind, gemiddeld 60-70km. Toen ik eenmaal de finish over kwam was ik zo blij! Ten eerste de tijd die ik gelopen had (3:36:44 uur, OMG! Ik kan het nog steeds niet geloven) en ten tweede; ik ben een marathoner. Ik zeg je eerlijk; dit gevoel is niet te omschrijven. Je moet het zelf ervaren om te weten hoe het voelt!’

Wat is je favoriete after running snack?
‘Hier hoef ik niet lang over na te denken; dat is kwark! Kwark zit vol eiwitten wat ervoor zorgt dat scheurtjes in je spieren, die je oploopt tijdens een training herstellen. Waarom kwark? Je kan er eindeloos mee variëren. Je hebt kwark zonder smaakje maar ook met zoals aardbei, appel/kaneel/ of perzik/vanille. Vaak doe ik er muesli door voor de nodige koolhydraten en nog wat vers fruit of banaan/appel, extra nootjes, cacao nibs, lijnzaad, rozijnen of cranberries noem maar op. Zo is elke snack anders en nooit hetzelfde, dat vind ik namelijk echt saai!’

Waar krijg jij hardloopkriebels van?
‘Zo heb je even? Allereerst de natuur; ik hou van de zomer, geen 30 graden hoor dat is mij te warm. Ik kan niet altijd even goed tegen de warmte maar dit heb ik geleerd tijdens mijn lange duurlopen. Die heb ik expres aan het eind van de middag gedaan zodat mijn lichaam went aan het lopen tijdens warme temperaturen. De herfst vind ik gewoon prachtig; de kleuren van de bladeren die met een windvlaag op de grond dwarrelen en als dan ook de zon er nog bij schijnt is het zo mooi!
Maar goede trainingen geven mij ook een boost. Ik word dan zo enthousiast en wil dan het liefste de dag erna weer trainen. Desnoods een rustige duurloop, die vaak te snel gaan want rustig rennen is heel erg lastig voor deze dame, maar dan krijg ik echt kriebels.’

‘Ik hoop dat jullie het een leuk stukje vonden en ik jullie heb kunnen overtuigen om ook te gaan hardlopen! Begin dan niet gelijk met een marathon maar bouw het langzaam op. 😊
Voor meer hardloopavonturen van mij; neem gerust een kijkje op mijn blog.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.