De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Fon en Judith. ” Hey hoi hallo! Wij zijn Judith (27) en Fon (30) uit Swalmen en Roermond. Wij waren allebei al een hele tijd van plan om te beginnen met hardlopen maar het kwam er nooit van. In november 2016 op het moment dat Annemerel (van Annemerel.com) de New York Marathon liep gingen wij uit eten met vriendinnen.  Wij grapte nog: “Whahaha als wij 10 km hebben gelopen dan denken we al dat we d’r zijn!”. Alleen werd dat grapje een serieus plan en binnen 2 weken waren er nieuwe hardloopschoenen gekocht en de eerste schema’s werden ingezet. Als klap op de vuurpijl kwam diezelfde Annemerel met een marathonreis naar New York. Dus zodra dat kon hebben we meteen geboekt. In de weg naar New York zijn er ook tussendoor mooie mijlpalen gehaald. De eerste 5 km wedstrijd in Roermond, 7,5 km in Nijmegen tijdens de Marikenloop en Fon liep dan ook nog de 10 miles van Tilburg en de New York Marathon.Judith is in aanloop naar New York jammer genoeg geblesseerd geraakt (binnen een jaar van bijna niks naar een marathon is ook echt geen aanrader) en is nu nog steeds aan het herstel aan het werken. Fon is wel, ondanks een echte after marathon blues, lekker door blijven hobbelen en nu aan het trainen voor de CPC Loop in Den Haag.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

Judith: “Het liefste loop ik door het bos bij mij in het dorp. Het is er heerlijk rustig en stil. Daar kan ik echt tot rust komen.”
Fon: Dan denk ik meteen aan de Hoge Veluwe. De omgeving is echt prachtig en het is ideaal dat je niet om hoeft te kijken naar auto’s. Ook heb ik een mooi rondje hier in de omgeving van Roermond gevonden die ik naar wens kan uitbreiden of inkorten. Het is qua omgeving lekker afwisselend van bos naar weiland, vervolgens langs het water  En zelfs nog een paar heuveltjes. Tip: check fietsknooppuntroutes!Verder zijn New York en de Zuid-Franse Pyreneeën uiteraard favoriet.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

Judith: Ik gebruik Strava om mijn progressie bij te houden. Dit is echt een super app! Daarnaast luister ik via mijn bluetooth-oortjes naar Spotify. Heel handig, zo zonder draadjes.”
Fon: “Voor mij is dat mijn Garmin Forerunner 235. Ik kocht hem in aanloop naar de marathon van New York en ben sindsdien nog steeds elke keer weer nieuwe snufjes aan het ontdekken. Hij pakt lekker snel gps en nog voordat ik onder de douche sta staat het rondje al op Strava dankzij de automatische verbinding met de Garmin app. Mijn favoriete app tijdens het lopen Spotify. Ik loop toch echt het liefste met muziek en met Spotify kan ik lekker mijn eigen lijst opzetten, maar heb ik zin in iets anders dan is dat zo opgezet. En dat luister ik dan net als Judith op mijn Bluetooth oortjes, wat een uitvinding is dat!”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

Judith: “In de namiddag, net voor het avondeten. Ik ben écht geen ochtendloper.”Fon: “Same!!! Halverwege of aan het einde van de middag is echt favoriet. Ik heb het lopen in de ochtend geprobeerd maar het is niet echt mijn ding. In de zomer is ‘s-avonds ook lekker omdat het dan nog zo lekker lang licht is.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

Judith: “Ik vond de Marikenloop in Nijmegen erg leuk. Het was mooi opgezet met verschillende standjes. Het publiek was enthousiast, de route was mooi. Aanrader dus!”Fon: “Zonder twijfel de New York Marathon. Een jaar lang naar dat moment toe geleefd en als je er dan loopt is dat zo magisch. Ik heb hem niet in een droomtijd gelopen, maar zoals ik zelf al eens zei ik heb goed waar voor mijn geld gekregen 😉 Na afloop meteen manlief, mijn ouders en Judith gebeld en een paar dagen nog lekker in de runners high blijven hangen. Mede mogelijk gemaakt natuurlijk door de leuke groep (team Annemerel) waarmee ik in New York was.”

Wat is je favoriete after running snack?

Judith: “Ik ga dan het liefste voor cola en magere yoghurt met fruit en een handje nootjes.”
Fon:Na een lange duurloop kan ik ook echt nergens anders aan denken dan aan een glas ijskoude cola! En geroosterde kikkererwten van de Wholefoods. (of zelf gemaakt 😉 ) Maar dat zal met New York te maken hebben en de gekoppelde herinnering er aan ;). Maar ik kan een bakje vanille Skyr met muesli ook waarderen.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

Judith: “Van alle hardloopfilmpjes van Casey Neistat! Ik ben momenteel helaas nog steeds geblesseerd dus ik mis het ontzettend!”
Fon: “Enthousiaste lopers op Instagram, vlogs van hardlopers op YouTube en dan met name race vlogs. Als ik extra motivatie nodig heb om naar buiten te gaan dan kijk ik ook graag de hardloop filmpjes van Casey Neistat of Annemerel. Of (🎶”You’re so vain”🎶) mijn eigen New York marathon vlog.”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

1 Reactie

  1. 2 maart 2018 / 12:28

    Wat leuk zo met de insta foto’s er bij 😄

    Xx Fon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.