Waarom iedereen kan hardlopen

Waarom iedereen kan hardlopen

Hardlopen is een steeds grotere trend aan het worden. Om je heen gaan steeds meer mensen hardlopen en Instagram wordt overspoeld met foto’s van runs, hardloopmeetings en virtuele vriendschappen die ontstaan door het hardlopen. Lijkt het je heel tof om hard te lopen maar durf je die eerste stap niet te zetten? Dan leg ik hier haarfijn uit hoe iedereen kan hardlopen.

Heb de motivatie

Het enige wat je nodig hebt om te beginnen met hardlopen is motivatie en doorzettingsvermogen. Verwacht niet dat je na drie weken trainen een halve marathon kunt lopen. Wil je pijnvrij lopen en genieten van het lopen, dan is het belangrijk dat je rustig opbouwt. Ga op zoek naar een schema wat past binnen jouw weekindeling en ga aan de slag. Gemiddeld duurt het zo’n acht weken tot een beginneling vijf kilometer kan lopen.

Voetje voor voetje

Daarnaast is hardlopen niet meer dan je ene voet voor de andere zetten en dat blijven herhalen. Zeker als je begint gaat het niet om snelheid, maar om het feit dat je naar buiten gaat en die stappen durft te zetten. Laat je lichaam rustig wennen aan deze nieuwe bewegingen en zorg ervoor dat je stevig schoeisel aan je voeten hebt.

Zorg voor stevige schoenen

Wanneer je wilt beginnen met hardlopen is het niet perse nodig om een hele hardloopuitrusting aan te schaffen. Voor sommige werkt het als motivatie. Maar mocht je erachter komen na een aantal weken dat het toch niets voor jou is, zit je mooi met al die kleding. Zorg er zeker in het begin voor dat je stevige schoenen hebt, waar je goed op kunt bewegen. Ga ook niet te slechte schoenen lopen, dat kan juist zorgen voor blessures.

Doelen stellen

Door uiteindelijk doelen voor jezelf te stellen is het gemakkelijker vol te houden. Denk op die koude, donkere avond aan die toffe run die je gepland hebt. Het is dan een stuk makkelijker om toch naar buiten te gaan. Je zult dan ook vanzelf merken dat het steeds makkelijker is om naar buiten te gaan voor je training.

Waar een wil is, is een weg

Het belangrijkste is dat je zeker in de eerste periode jezelf niet te veel gaat vergelijken met anderen, maar vooral je eigen progressie bijhoudt en trots bent op jezelf. Onthoud dat het niet meer is dan de ene voet voor de andere zetten. Dan kom je er vanzelf wel, zolang je maar wilt!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.