Toffe races de komende maanden

Toffe races de komende maanden

Een van de leukste onderdelen van hardlopen vind ik zelf het lopen van evenementen. De adrenaline die dan door je lijf giert, een gloednieuwe omgeving en ervaring en je krijgt (meestal) een mooi medaille bij de finish. Heerlijk! De komende tijd staan er weer een hoop toffe hardloopevenementen op de kalender!

3 augustus – Pride Run Amsterdam

Tijdens mijn zoektocht kwam ik de Pride Run tegen in Amsterdam. De Dutch Gay and Lesbian Atletics organiseren deze run op 3 augustus, tijdens de Pride week. Geniet van een toffe route rondom het Flevopark. Je kunt kiezen uit de 5 kilometer, 10 kilometer of de halve marathon. Er is een parcours van 5 km lang. Afhankelijk van je inschrijving, loop je dit parcours, 1, 2 of 4 keer. Kijk op de site voor meer info.

2 september – Tilburg Ten Miles

Vorig jaar liep ik voor het eerst de Tilburg Ten Miles. Wat een ervaring was dit! In toen nog mijn studentenstad, 16 kilometer hardlopen was veel leuker van verwacht. De sfeer tijdens dit evenement is super goed, er staan veel mensen langs de kant en je loopt een mooie route kriskras door de stad. Ik twijfel zelf heel erg of ik mee ga doen. Maar grote kans dat ik ook aan de start sta op 2 september!

22 september – Den Bosch Urban Trail

Dit jaar wordt voor het eerste de Urban Trail in Den Bosch georganiseerd. Zeker weten dat ik daar van de partij ben. Dit is een avondeditie, dwars door verschillende toffe gebouwen in de stad. Er is nog niet veel bekend over de route, wel is al bekend dat de start en finish op het paleiskwartier is, een van mijn favoriete wijken in de stad. Zie ik je op 22 september in Den Bosch?

23 september – Dam tot Damloop

Een dag later is het grootste hardloopevenement van het land, de Dam tot Damloop. Vorig jaar liep ik voor het eerst mee en wat was dit een belevenis. Starten voor Centraal Station Amsterdam en via een mooie route loop je naar het centrum van Zaandam. Dit is een belevenis om nooit meer te vergeten. Voor dit jaar heb ik wederom een startbewijs bemachtigd. Ik ben alleen zo slim geweest om voor dezelfde dag een andere event te plannen. Ik moet nog beslissen waar ik 23 september naartoe ga. Wie staat er wel aan de start op 23 september?

Dit vind ik de tofste hardloopevents de komende maanden. Maar ik ben benieuwd waar jij aan de start staat?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.