De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Sanne. “Mijn naam is Sanne, 30 jaar jong en leef in en om Eindhoven. In het dagelijks leven ben ik vooral met cijfers bezig en ben werkzaam binnen Finance bij een internationaal bedrijf. Daarnaast volg ik nog een deeltijd studie die naadloos aansluit op mijn bachelor Bedrijfseconomie. Ondanks dat ik hier veel uren aan besteed, is er ook nog voldoende tijd om te sporten. Vooral hardlopen, maar een rondje fietsen is ook erg fijn! In 2012 ben ik begonnen met hardlopen, de afstand tot 10 kilometer was favoriet. Vorig jaar kwam daar verandering in, in oktober heb ik mijn eerste halve marathon gelopen en in maart van dit jaar de tweede. Op dit moment ben ik in training voor de 10 kilometer van Marathon Eindhoven, volgend jaar ga ik weer een nieuwe poging doen voor een mooie tijd op de halve marathon.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Om eerlijk te zijn heb ik niet een specifiek rondje dat favoriet is. Daarom doe ik met regelmaat mee aan wedstrijdjes en ook op vakantie gaan de loopschoenen mee. Een nieuwe omgeving vind ik erg leuk en dat loopt net wat lekkerder. In mijn trainingen die ik in mijn omgeving doe, zijn rechte stukken favoriet. Niet teveel nadenken, gewoon lekker lopen!”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Tijdens het hardlopen heb ik niet zo veel nodig, fijne schoenen en een lekker setje loopkleding. Wel vind ik het geweldig om mijn loopdata te analyseren. Ik gebruik als horloge de Garmin Forerunner 645 en daarbij de running dynamics pod. Zo heb ik niet alleen gegevens als afstand, snelheid en hartslag. Ook zie ik wat de loopcadans is, de gemiddelde staplengte en nog meer gegevens waarmee ik kan beoordelen hoe ik presteer.”

Wat is je favoriete moment om te hardlopen?

“Voor een duurloop is zondagmiddag favoriet. Doordeweeks ga ik het liefst in de avond lopen, maar met deze aanhoudende warmte is de ochtend nu in trek. Ik denk dat ik nu toch een ochtendloper begin te worden. Het is geweldig om de dag op zo’n manier te kunnen starten.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Dat was de halve marathon bij de CPC Loop, begin dit jaar. De voorbereiding was niet optimaal, minder kunnen trainen (ook vanwege de combinatie werk en studie). Tijdens de halve marathon zat het niet helemaal mee, een sanitaire stop en bij 15 kilometer kreeg ik pijn. Dat was nu niet het moment om te stoppen, want het was ‘nog maar 6km’. Ik heb ‘m gewoon uitgelopen en met een snellere tijd dan de eerste halve marathon. Dit was voor mij een goede ervaring omdat je wordt herinnerd aan het feit dat voorbereiding belangrijk is en dat je ook voor het hardlopen hard moet werken. Die medailles worden niet vanzelf binnen geharkt, het gevoel is nog veel fijner wanneer er echt voor gestreden is.”

https://www.instagram.com/p/BgMiunoDeht/?taken-by=therunningfinancial

Wat is je favoriete after running snack?

“Een pakje chocomel en een bak magere yoghurt met fruit als ik in de middag of in de avond heb gelopen, anders probeer ik de trainingen net voor het ontbijt of de lunch te plannen.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Na een drukke dag op het werk kan ik niet wachten om me buiten even uit te leven op mijn hardloopschoenen. Ook vind ik het heel fijn om met een bepaald doel te trainen, dan heb je echt iets om naartoe te werken en dat levert mij heel veel motivatie op!”

Lees meer:

>> De favorieten van Ky
>> De favorieten van Sjoukje
>> De favorieten van Pim en Annemiek

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.