Wat hardlopen mentaal met je kan doen

Wat hardlopen mentaal met je kan doen

Er zijn 101 redenen te noemen waarom hardlopen gezond voor je is. Je komt er door in beweging, je werkt aan je conditie en bent lekker in de buitenlucht. Maar wat hardlopen mentaal met je doet is misschien nog wel meer dan dat het lichamelijk met je doet.

Hardlopen kan er namelijk voor zorgen dat je geestelijk helemaal tot rust komen. Voor een langere tijd, hardlopen. Niets meer, niets minder. Niets om je heen waar je je druk om kan maken en gewoon wat me-time. Op deze manier zou je het iedereen aanraden. Voor mij is hardlopen de ideale manier om mentaal tot rust te komen.

Nieuwe inzichten

Een rondje hardlopen kan er ook voor zorgen dat ik weer tot nieuwe inzichten kom. Doordat je geen invloeden en prikkels om je heen hebt, ben je één met je gedachten. Zo kun je tot nieuwe inzichten komen of juist even alles op een rijtje zetten in een stressvolle periode.

Wetenschappelijk onderbouwd

Er worden steeds vaker onderzoeken gedaan naar de positieve gevolgen van hardlopen op het brein. Zo zijn er tegenwoordig zelfs speciale hardlooptherapieën om een depressie te verhelpen of te voorkomen door middel van hardlopen.

Heel persoonlijk

Het verschilt natuurlijk per persoon wat voor invloed hardlopen heeft op je mentale gesteldheid. Hier kom je alleen maar achter door het te proberen. Maar loop je al hard en ervaar je veel stress? Ga dan eens wat vaker een rondje lopen, laat je telefoon thuis en loop de natuur in. Zo ervaar je minder prikkels en ben je even helemaal één met de natuur. Vaak kom je zo tot nieuwe inzichten of maak je juist je hoofd even helemaal leeg.

Loop jij ook weleens hard om je mentaal tot rust te komen?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.