Life update: hoe het nu staat met afvallen en gerichte krachttraining

Life update: hoe het nu staat met afvallen en gerichte krachttraining

Iets meer dan een maand geleden deelde ik met jullie dat ik mijn leven op de schop heb gegooid. Samen met een diëtiste en een fysiotherapeut ben ik aan de slag gegaan om een fitter en gezonder lichaam te creëren. Inmiddels ben ik ongeveer 6 weken aan de gang en de eerste resultaten zijn al binnen!

Afgelopen vrijdag hadden we weer een afspraak bij de diëtiste en moesten we weer op de weegschaal. Ontzettend spannend! Thuis houd je natuurlijk al wel het een en ander in de gaten, maar dat is toch anders wanneer ook je vetpercentage wordt gemeten. Aangezien we ondertussen ook flink aan mijn spiermassa werken is het lastig bepalen hoeveel vet ik nu echt kwijt ben.

Boven verwachting

Het resultaat bij de diëtiste was boven verwachting goed. Ik ben de afgelopen zes weken drie kilo afgevallen! Ik ben ontzettend blij met dit resultaat, zeker omdat ik niet had verwacht dat het al zoveel zou zijn. Ik vind het nu vooral belangrijk dat ik langzaam en gecontroleerd af val. Zo probeer ik te voorkomen dat het er over een paar jaar weer aankomt. Ik eet nu op een normale, gezonde manier en leer op een andere manier naar ‘gezond’ eten kijken. Doordat ik veel hardloop, heb ik het geluk dat ik nog redelijk veel kan eten.

Krachttraining wordt steeds leuker

Daarnaast sport ik nu bijna twee maanden onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit bevalt me ook erg goed! Ik heb een doelgericht schema, ik kan de oefeningen goed uitvoeren en ik merk al verschil. Dat is boven verwachting. Nog nooit ben ik echt goed geweest in krachtoefeningen. Met een gebrek aan buikspieren en geen zin om me op die manier in te spannen, kwam het er nooit echt van. Maar nu ik een persoonlijk schema heb, waar ik progressie bij maak sta ik een stuk positiever tegenover krachttraining. Ik begin het bijna leuk te vinden. Maar niets is zo leuk als hardlopen uiteraard!

Door blijven gaan

De komende maanden ga ik er met dezelfde moed weer tegenaan en ga ik hard aan de slag om nog meer kilo’s eraf te werken. Wel ga ik nog anderhalve week op vakantie, dit zal wat lastigere gaan wat betreft voeding. Maar ik ga mijn best doen en blijf uiteraard lekker bewegen, ook op vakantie!

Benieuwd naar mijn weg naar een gezondere levensstijl? Volg me dan op Instagram.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.