De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Lydia van den Brink. “Hoi hardlopers, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Lydia, ik ben 36 en loop nu zo’n 20 jaar hard. Vanaf mijn 16e tot mijn 30e bleef het bij rondjes rennen in de buurt, door het bos en het park. Op mijn 30e ontdekte ik loopwedstrijden. Ik loop hard omdat ik het leuk vind en hardlopen is de perfecte manier om mijn eindeloze gedachtenstroom even tot stilstand te brengen. In het dagelijks leven werk ik als online contentspecialist, ik beheer en optimaliseer websites en social media kanalen bij Vilans. Hiernaast heb ik een eigen bedrijf SocialBee. Ik verzorg trainingen over social media en adviseer bedrijven hoe zij meer uit social media kunnen halen. En tussendoor hou ik nog mijn blog www.runningthroughlife.nl over mijn hardloopavonturen bij. Verder heb ik als hobby’s reizen, lezen en eten. Ook deze passies deel ik op mijn blog.

Hardlopen maakt me blij, en op mijn 30e dacht ik ineens: ik ga meedoen aan een wedstrijd. De eerste was de Dam tot Damloop, daar had ik goede verhalen over gehoord. En het blijft een leuke loop! 6 maanden later liep ik mijn 1e halve marathon, die van Egmond. Nu 6 jaar later ben ik vele wedstrijden verder. Het meest trots ben ik op mijn 2 marathons (Amsterdam 2016 en Rotterdam 2018).”

WAT IS JE FAVORIETE RONDJE OM HARD TE LOPEN?

“Dat is een rondje Nedereindse plas, vlakbij mijn huis. Ik kan daar verschillende groottes rondjes lopen, van 5 tot 15km. Vooral ‘s avonds is het er heerlijk rustig en kan ik de drukke dag van mijn schouders laten glijden.”

Wat is je favoriete app of gadget tijdens het hardlopen?

“Ik gebruik sinds 2012 de app Nike+ Running Club om mijn kilometers te loggen. Het leukste aan de app vind ik dat als je je loopje post en iemand liket dit in de app of via Facebook, je applaus in je oortjes hoort. Heerlijk zulke aanmoedigingen op afstand. Ik probeer bij anderen die ik volg altijd even aan te moedigen, omdat ik weet hoe leuk dat is.
Daarnaast loop ik sinds een paar jaar met een hardloophorloge, de TomTom runner. Deze meet je hartslag, afgelegde afstand & tijd en je kunt er (alleen vaste) intervallen mee inprogrammeren. Dan hoor je een piepje zodra je hard of zacht moet lopen. Ik ben aan het sparen voor een Garmin 5S Plus, die heeft nog veel meer functies.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Ik ben een #sunsetrunner. Waarschijnlijk omdat ik een avondmens ben, presteer ik ‘s avonds beter. Als ik ‘s ochtend ga lopen (wat ik met deze warmte af en toe probeer), komen mijn benen niet op gang, alsof ze nog niet wakker zijn. Dat ben ik zelf vaak ook niet, dus ik loop liever ‘s avonds de zonsondergang tegemoet.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“In de loop van de jaren werd het mijn ultieme hardloopdroom om een marathon te lopen. In 2016 werd die droom werkelijkheid, toen liep in de Amsterdam marathon in 4.28 uur. Dat was onvergetelijk! In april liep ik mijn 2e marathon, die van Rotterdam. Mijn doel was om onder de 4 uur te finishen, helaas is dit net niet gelukt. Ik kwam in een (toch prachtige tijd) van 4.09 over de finish op de Coolsingel. Het was een uitputtingsslag door de plotselinge warmte. Maar nu blijft er nog een doel over voor mijn volgende marathon.”

Wat is je favoriete after running snack?

“Mijn gezonde favoriete after running snack is een schaaltje kwark met fruit, havermout en kokosrasp. Maar als ik voor iets ongezonds ga, is dat toch chocola.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Waar ik hardloopkriebels van krijg? Van de zon. Als de zon schijnt, wil ik mijn hardloopschoenen aandoen en gaan. Momenteel ben ik met 2 projecten bezig: ik wil sneller worden #gettingfaster, en onder andere mijn 10 kilometer tijd verbeteren. Mijn PR staat nu op 53 minuten. Ook wil ik bij mijn volgende marathon echt onder de 4 uur duiken. 3.59.59 is prima, haha.”

Wil je mijn loopavonturen, marathontrainingen en de road naar sub-4 marathon volgen? Volg me dan op Instagram.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.