#8 Road to Londen: big update

#8 Road to Londen: big update

Jullie zijn een grote Road to Londen update van me verschuldigd. Sinds 13 augustus heb ik geen blog meer geschreven over mijn weg naar de halve marathon van Londen. De afgelopen maand heb ik heel wat trainingen gelopen, maar ook overgeslagen.

Zoals ik al in een eerdere blog schreef is de afgelopen tijd een spannende tijd geweest. Ik ben gaan samenwonen met mijn vriend. Ontzettend leuk en gaaf, maar dat is ook een tijd die veel energie kost. Energie die ik niet in mijn trainingen voor de halve marathon kon steken. Jullie mogen eerlijk weten, ik heb het daar best moeilijk mee gehad. Ik wilde zo ontzettend graag goed trainen, zodat ik op 14 oktober fit aan de start sta. Dat ik kan genieten van mijn allereerste halve marathon.

Luisteren naar je lichaam

Het heeft een paar dagen, weken gekost, maar ik heb me erbij neer moeten leggen dat het niet altijd gaat zoals je zou willen. Er zijn behoorlijk wat trainingen overgeslagen en ik heb goed naar mijn lichaam geluisterd. De focus lag vooral op de duurlopen. Ik wilde sowieso langere afstanden blijven lopen.

Verliefd op het hardlopen

Tijdens mijn vakantie in Frankrijk heb ik tot twee keer toe mijn hardloopschoenen aangetrokken voor eenn langer loopje. Eén keer tien kilometer en één keer acht kilometer. Dat met een temperatuur van dertig graden, in een prachtige omgeving. Hier ben ik weer dolverliefd geworden op hardlopen. Wat kan deze sport je toch op mooie plekken brengen!

Gemotiveerder dan ooit

Eenmaal thuis was het lastig plannen, passen en meten en in de weekenden prioriteit stellen aan de duurloop. Dit is me aardig gelukt. Sinds mijn vakantie heb ik een duurloop van twaalf, zestien en achttien kilometer gelopen. En deze duurlopen gingen steeds beter. Ik begin mij fitter en fitter te voelen. Nu we eenmaal zijn gesetteld op ons nieuwe stekje, merk ik gelijk dat ik me veel beter voel. Ik ben fit, ik voel me energiek en ik heb gigantisch veel zin om hard te lopen, te bloggen en weer lekker aan mijn weg naar Londen te werken.

Nog minder dan drie weken

Met nog minder dan drie weken tot de start begint het al aardig te kriebelen. Komend weekend wil ik nog een duurloop van achttien kilometer lopen, de week erna loop ik de acht kilometer tijdens Devil’s Trail, doordeweeks zal ik nog wat kortere loopjes lopen en dan stap ik vrijdag 12 oktober in het vliegtuig. Zo. Dichtbij. Al!

NIET verkouden worden

Mijn grootste missie totdat het startschot klinkt is om fit te blijven, zoveel mogelijk hard te lopen en vooral NIET verkouden worden. Het lijkt of iedereen begint te snotteren, de ziektekiemen vliegen je om de oren. Maar ik heb absoluut geen tijd om ziek te worden op dit moment. Dat moet allemaal wachten tot na 14 oktober. Dus heb je nog de gouden tip om ervoor te zorgen dat ik fit blijf? Let me know!

LEES MEER:

#1 Road to Londen: Tijd om te beginnen
#2 Road to Londen: De eerste trainingsweek zit erop!
#3 Road to Londen: Een warme week waarin niet alles vlekkeloos verliep
#4 Road to Londen: Ik begin steeds meer in de flow te komen
#5 Road to Londen: Het gaat niet vanzelf
#6 Road to Londen: Goed plannen en vroeg lopen
#7 Road to Londen: MOE!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.