Waarom je Nike hardloopschoenen zeker niet mag verachten

Waarom je Nike hardloopschoenen zeker niet mag verachten

Sinds het begin van mijn hardloopcarrière loop ik al op Nike schoenen. De meningen zijn nogal verdeeld over Nike hardloopschoenen, de één is er lyrisch over, de ander beweert dat zij geen echte hardloopschoenen maken. Ik ben zelf fan van de Nike hardloopschoenen.

Nike heeft een uitgebreide collectie aan hardloopschoenen. Vrijwel voor iedere loper hebben zij een schoen in het assortiment. Van anti-pronatieschoenen tot sprintschoenen en van snelle marathonschoenen tot schoenen met veel demping en support. Voor ieder wat wils dus.

Hele toffe designs

Zelf vind ik dat Nike naast hele fijne schoenen ook altijd met toffe designs komt. Ze hebben schoenen in allerlei kleuren. Je kunt voor simpel zwart met wit gaan of je kunt helemaal uit je dak gaan met verschillende fluorescerende kleuren. Zelf ben ik in het bezit van een paar geel met roze Lunartempo’s en heb ik een paar zwart met grijze Lunar Epic Flyknit schoenen. Ik heb ook een tijdje op de anti-pronatieschoenen van Nike gelopen: de Zoom Structure. Hier zit een stevig anti-pronatieblok in. Dat ging mij op den duur tegen staan en begon ik last van te krijgen. Daarom ben ik toen overgestapt op andere Nike schoenen. De Zoom Structures heb ik ook in twee verschillende kleuren gehad: in het zwart en felblauw.

Inspiratie pur sang

Naast dat fan ben van de schoenen ben ik ook ontzettend geïnspireerd geraakt door de oprichters van het merk. Twee jaar gelden kwam het boek Shoe Dog uit van Phil Knight. Dit boek vertelt het hele verhaal over de totstandkoming en oprichting van Nike. De twee oprichters hebben het niet gemakkelijk gehad door de jaren heen en hebben kneiterhard gewerkt om hun droom waar te maken. Nu, jaren later, is ze dat gelukt en zijn ze een van de leading sportmerken ter wereld.

Opgericht door en voor hardlopers

In dat boek lees je ook dat Nike is opgericht door een fervent lange afstandloper, samen met zijn hardloopcoach. Twee mensen die het hardlopen als geen ander begrijpen. Na het lezen van dit verhaal ben ik van mening dat Nike dus wel degelijk goede hardloopschoenen maakt en weet waar ze mee bezig zijn. Er zijn uiteraard nog genoeg andere goede hardloopmerken, maar Nike doet zeker niet onder voor ze.

Kijk naar wat jij fijn vindt

Uiteindelijk verschilt het natuurlijk per persoon of een schoen fijn zit of niet. Het is daarom ook van belang dat je veel test, je laat voorlichten en jezelf verdiept in hardloopschoenen als je een nieuwe paar gaat kopen. Kijk vooral naar wat bij jou past, waar jij je fijn bij voelt en waar je lekker oploopt. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste.

Deze blog is geschreven in samenwerking met sportshowroom.nl

 

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.