Paris is always a good idea

Paris is always a good idea

Vlak voor mijn eindexamen gingen we met alle eindexamenklassen een dagje naar Parijs. Binnen 24 uur gingen we op en neer naar de Franse hoofdstad en zag ik alle highlights. Sindsdien ben ik verzot op Parijs. Ik ben er nu zo’n vier of vijf keer geweest en nog steeds wil ik graag terug naar deze stad. Waarom vraag je je af?

In een dag kun je alle highlights zien

Wanneer je goed gebruik maakt van de metro en van tevoren een lijstje maakt met waar je heen wilt, kun je gemakkelijk alles in één dag zien. Begin bij de Eiffeltoren, pak de metro naar het Louvre, loop vanaf daar naar de Champs-Elysées en ga daar weer door naar de Sacre-Coeur en Montmartre. Zeker weten dat je toffe foto’s kan maken tijdens je trip.

Zoveel meer dan de Eiffeltoren en het Louvre

Ondanks dat je alle highlights in een dag kunt zien, kun je ook een week lang ronddwalen door deze stad en keer op keer nieuwe plekjes ontdekken. Parijs is een ontzettend charmante stad waar je heel veel toffe wijken kunt ontdekken. Zeker geen straf om rond te lopen.

Het eten

De franse keuken staat bekend om zijn finesse en de kwaliteit van het eten. Zeker in Parijs vind je genoeg plekken waar je heerlijk kunt genieten van een bord lekker eten. Wat ik ook heel fijn vind aan Parijs, is dat je op iedere hoek van de straat wel een heerlijke, verse crêpe kan halen. Met kaas, Nutella, banaan of gewoon simpel met suiker. En o ja: LA-DU-REE!

De Parisienne

De echte parisienne is een ontzettend chique en charmante vrouw, geen grammetje te zwaar en houdt van klasse. Dit merk je op veel plekken in de stad, tussen alle toeristen door. Zeker wanneer je wat verder van de gebaande paden afgaat en je verdiept in de wijken in het centrum. Hier kom je op veel plekken de échte parisienne tegen.

Staat Parijs ook bij jou op je favorietenlijst?

Lees meer:

4x redenen waarom de USA mijn favoriete (vakantie)land is
Niet te missen hotspots in Londen
Deze Europese steden staan nog op mijn bucketlist

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.