Wat doen extra oefeningen met je hardloopprestaties?

Wat doen extra oefeningen met je hardloopprestaties?

De krachtoefeningen vliegen je om de oren, van zeven minuten-workouts voor huis tot complete trainingen in de sportschool. Steeds meer mensen lijken aan krachttraining te doen, ook naast het hardlopen. Buikspieren, borstspieren, armspieren en beenspieren, alles komt voorbij. Maar wat doen die oefeningen voor je hardloopprestaties?

Dikke spieren
Heel simpel gezegd: door krachtoefeningen te doen krijg je dikkere spieren. Dikkere spieren zorgen ervoor dat ze sterker zijn. Zo verzuur je minder snel, kunnen je spieren meer aan en ondersteunen ze je hele lichaam goed tijdens het hardlopen.

Effectief gebruik maken van je spieren
Sterke spieren helpen je om je duurprestaties te verbeteren. Door je spieren beter te trainen, kun je ze tijdens het hardlopen effectiever gebruiken en zorgt dat er uiteindelijk voor dat je het hardlopen beter kunt volhouden. Wanneer je je spieren beter gebruikt, gaat je lichaam zuiniger om met de zuurstof en kun je het hardlopen uiteindelijk langer volhouden.

Oefeningen ondersteunen het hardlopen
Er zijn heel veel verschillende krachtoefeningen. Een aantal oefeningen zijn juist goed voor hardlopers, andere focussen zich vooral op bodybuilding of spieren kweken. Wanneer je begint met krachtoefeningen is het goed om uit te zoeken welke oefeningen goed zijn voor jou als hardloper. Je moet vooral in je achterhoofd houden dat het oefeningen zijn die het hardlopen ondersteunen. Wil je echt gespierd worden? Dan is het een idee om over te stappen op andere workouts.

Heb geduld
Wat goed is om te onthouden is dat je niet direct na een workout verschil merkt. Het duurt een aantal weken voordat je echt effect merkt in je workouts. Net als met hardlopen moet je even doorzetten, voordat je concreet resultaat krijgt.

Tips
Op zoek naar welke oefeningen je het beste kunt doen? Lees hier welke oefeningen je kunt doen voor je core en benen. Daarnaast kun je veel verschillende apps downloaden die een compleet programma voor je in elkaar zetten en je zo helpen met je training.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.