Easy eiwitten eten

Easy eiwitten eten

Dat eiwitten belangrijk zijn voor een goede spieropbouw weet iedereen ondertussen wel. De hipste producten komen op de markt om zoveel mogelijk eiwitten binnen te krijgen, van eiwitrijke marsrepen tot starbuckskoffie met extra proteïne, je vindt het tegenwoordig allemaal. Maar in de supermarkt vind je ook genoeg eiwitrijke producten die een stuk minder geld kosten en je misschien zelfs al in je koelkast hebt staan.

Let wel op dat je je niet alleen gaat focussen op het eten van eiwitten, het is natuurlijk belangrijk om een goed gebalanceerd eetpatroon aan te houden: oftewel genoeg eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen en vitaminen.

Kwark
Een bakje kwark kun je gemakkelijk naar binnen lepelen. Je hoeft hier niets voor te doen, het is een kwestie van een lepel pakken en lepelen maar. Je kunt de kwark altijd nog aftoppen met fruit, zaden of noten voor een extra smaak of bite. Magere kwark bevat per honderd gram 13 gram eiwitten.

Ei
In een ei zitten genoeg eiwitten, echt waar! Je kunt de eitjes koken en makkelijk meenemen naar school of kantoor. Je kunt ze ook gemakkelijk voorbereiden, zo hoef je hier niet heel veel voor te doen om te kunnen eten. Een hard gekookt eitje bevat 12,8 gram eiwitten per 100 gram ei.

Pindakaas
Voor veel mensen het meest ideale broodbeleg. Pindakaas bevat veel goede voedingsstoffen, dus deze is speciaal voor de pindakaaslovers onder ons. Naast veel eiwitten bevat pindakaas ook veel gezonde vetten. Pas dus wel op dat je geen pot pindakaas per dag gaat leegeten, want daar word je niet direct slanker van. Pindakaas bevat 26 gram eiwitten per honderd gram.

Hüttenkäse
Ook wel bekend als cottage cheese, is Hüttenkäse een ideale eiwitbron. Je kunt het overal door verwerken en het barst van de eiwitten. Smeer hüttenkäse op brood, rijstwafel, roer het door een salade of lepel het samen met fruit of groenten naar binnen. Variaties blijven eindeloos en het is nog goed voor je ook. Hüttenkäse bevat 12,3 gram eiwit per honderd gram.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.