Alternatieve trainingen in de wintermaanden

Alternatieve trainingen in de wintermaanden

Nu het kouder wordt, is het nogal een dingetje om jezelf in je hardloopoutfit naar buiten te krijgen. Het is koud, nat en donker, niet de meest prettige omstandigheden. Maar om je wilt je goede conditie behouden en er in de zomer goed bijlopen. Het is natuurlijk belangrijk om goed te blijven lopen in de winter, maar je kunt ook af en toe een andere training doen. Niet alleen fijn om even niet per se naar buiten te hoeven, maar het geeft ook wat afwisseling aan je schema.

Zwemmen
Zwemmen is een goede aanvulling en alternatief op je hardlooprondje. Je kunt ervoor naar een heerlijk verwarmt zwembad en ga eens een uurtje op goed tempo baantjes trekken. Zo werk je goed aan je buikspieren, uithoudingsvermogen en train je je spieren eens anders.

Crosstrainer
Heb je een abonnement op de spotschool? Probeer de crosstrainer dan eens uit. Goed voor je uithoudingsvermogen, heeft ongeveer dezelfde beweging als hardlopen en je hebt er een goede coördinatie voor nodig. Wanneer je geen abonnement hebt kun je kijken of eenmalig een toegangsprijs kunt betalen of de pas van een vriend of vriendin kan lenen. Zo ontdek je of het wat voor jou is.

Yoga
Yoga traint niet direct je uithoudingsvermogen zoals hardlopen dat doet. Maar je leert er wel meer je ademhaling mee trainen, het zorgt voor sterkere en soepele spieren en kan je op deze manier helpen om na de zomer beter te lopen dan ooit te voren. Er zijn heel veel verschillende soorten yoga, zoek een studio bij jou in de buurt en ga in gesprek welke vorm het beste bij jou past.

Wat doe jij om in de wintermaanden je conditie op peil te houden?

 

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.