De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week; Wendy Hendriks. “Hoi allemaal, ik ben Wendy Hendriks, 37 jaar oud, ben getrouwd en heb 2 jongens van 8 en 11. In het dagelijks leven werk ik als interieurverzorgster en doe ik +/- 10 uur vrijwilligerswerk op de basisschool van mijn kinderen. Ik was in het verleden leerkracht maar helaas door omstandigheden was het voor mij niet meer mogelijk om dit aan te houden, dus het is erg leuk om toch zoveel uren betrokken te zijn op vrijwilligersbasis!
Hardlopen is begonnen toen de oudste naar de basisschool ging, zeven jaar geleden. Ik wilde weer sporten en had weer wat meer mijn handen vrij en wilde wel afvallen. In iets meer dan een jaar was ik tien kilo afgevallen en hardlopen begon ik steeds leuker te vinden! Nu is het echt mijn favoriete sport en hardlopen is niet meer weg te denken uit mijn leven.”

Wat is je favoriete hardlooprondje?
“Ik loop het liefst uit de stad over de dijk richting de kleine dorpjes. Ik vind het heerlijk om de rust en de ruimte op te zoeken.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens hardlopen?
“Ik kan echt niet zonder mijn Polar M430, die registreert alles zowel tijdens het hardlopen maar ook als ik slaap. Ik kan echt alles aflezen en zodra ik zie dat mijn hartslag ’s ochtends te hoog is dan kort ik mijn hardlooprondje in. De Polar is gekoppeld met Strava. Mega leuke app om anderen te volgen, nieuwe routes te ontdekken, kudos te krijgen en de prijsjes of kroontjes!”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?
“Ik loop het liefst in de ochtend. Zodra de kinderen op school zitten trek ik mijn hardloopschoenen aan. Soms nog eerder en wil ik de zon zien opkomen en de natuur wakker zien worden. Echt een geweldig moment en je hebt de hele dag energie voor tien!”

Wat is je favoriete after running snack?
“Na mijn hardlooprondje eet ik het liefst een banaan en drink ik een flesje water. Vaak na het douchen neem ik nog een bordje warme melk met havermout met rozijnen.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?
“Dat is een moeilijke vraag! Ik vind alle momenten van hardlopen een ervaring. Van elk moment leer je en geniet ik. Maar ik vind het nog mooier als ik mensen/ kinderen aan het hardlopen krijg en ik mijn passie over kan brengen. Ik wordd mega blij als mensen aangeven dat ze dankzij mij zijn gaan hardlopen!”

Waar krijg je hardloopkriebels van?
“Dat kan van alles zijn! Nieuwe omgeving (geweldig om al hardlopend je vakantiebestemming te ontdekken), nieuwe kleren of schoenen of een nieuw evenement, uitdaging. Je constant zelf prikkelen en nieuwe uitdagingen met jezelf aangaan is een mooi element van hardlopen en je bent nooit te oud om te leren!”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.