Maandelijkse doelen update: januari

Maandelijkse doelen update: januari

Eind 2018 deelde ik met jullie mijn doelen voor dit jaar. Om jullie op de hoogte te houden van mijn voortgang en om een stok achter de deur te houden voor mezelf wil ik maandelijks een doelen update schrijven. Aan het begin van iedere maand zal ik terugblikken op de maand ervoor en met jullie delen hoe het is gegaan.

In de blog over mijn hardloopdoelen voor 2019 was ik nog redelijk vaag. Wat ik in ieder geval zeker wist, is dat ik dit jaar 10 medailles wil gaan halen, ik wil sneller worden en meer op hartslag lopen. Inmiddels zijn de eerste plannen gemaakt om mijn doelen te behalen. Mijn grootste doel voor 2019 is toch wel de New York City marathon. Zelf had ik dit plan al een hele tijd in mijn hoofd. Maar ik wilde dit pas met jullie delen als alles vastlag. En dat is gelukt in januari!

Conditietest

Qua hardlopen gaat het dus goed, ik ben weer lekker aan het trainen. Op 10 maart staat de CPC loop op het programma. Hier loop ik alweer mijn vijfde halve marathon! ik heb er ontzettend veel zin in. Het doel is vooral om deze halve marathon lekker te lopen. Een week na de CPC staat een conditietest bij EnergyLab op de planning. Ik ben heel benieuwd hoe het mijn conditie gesteld is. Vanaf dan wil ik mijn basis verstevigen in aanloop naar New York.

Goed voor mezelf zorgen

Om op 3 november zo fit mogelijk aan de start te staan van de New York City marathon vind ik het ook belangrijk om goed te eten, braaf mijn krachttraining te doen en goed voor mezelf te zorgen. Het is dan ook de bedoeling om nog wat kilo’s af te vallen in aanloop naar New York. Want hoe lichter ik ben, hoe makkelijker het lopen moet gaan. Sinds 2 januari ben ik goed op mijn voeding aan het letten en de eerste anderhalve kilo ben ik al kwijt! Nog een paar te gaan.

De focus in februari

Braaf mijn krachttraining doen is nog wel een dingetje. Ondanks dat ik letterlijk boven de sportschool woon, heb ik het niet voor elkaar gekregen om daar in januari één voet binnen te zetten. Dit is niet echt de bedoeling natuurlijk. In februari ga ik mezelf vaker een schop onder mijn kont geven en is het plan om één keer per week de sportschool te bezoeken. Een sterke core is namelijk wel handig, wil ik die marathon een beetje fatsoenlijk uitlopen.

Al met al ben ik tevreden over januari. Ik weet waar mijn verbeterpunten liggen. Ik ga proberen om deze maand de sportschool wel van binnen te zien en ik kan nog wel wat beter mijn best doen wat eten betreft. Februari, bring it on!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.