Het aanvalsplan voor de New York City marathon

Het aanvalsplan voor de New York City marathon

Het is inmiddels al een maand geleden dat we hebben geboekt, dat het definitief is dat ik de New York City marathon ga lopen. Mits alles goed gaat natuurlijk. Maar daar gaan we wel vanuit. Om op 3 november zo fit mogelijk aan de start te staan van de New York City marathon heb ik een aanvalsplan gemaakt. Dit plan deel ik maar al te graag met jullie!

Stap 1: terug naar de halve marathonconditie

Ondanks dat ik 10 maart mijn vijfde halve marathon loop, moet ik weer even aan die conditie werken. Inmiddels zit ik in mijn zesde trainingsweek voor deze halve marathon en ik moet zeggen dat de trainingen goed verlopen. De enige reden waardoor ik tot nu een training over heb geslagen is omdat ik geen zin had. SHAME ON ME! Ik hoop uiteindelijk op 10 maart een relaxte halve marathon te lopen.

Stap 2: een conditietest

Een week na de CPC loop, op 16 maart, heb ik bij EnergyLab een conditietest gepland. Ik wil erg graag weten hoe het ervoor staat met mijn conditie, waar mijn verbeterpunten liggen en hoop ik met een doelgericht schema efficiënter en hierdoor uiteindelijk sneller te lopen. Ik weet van mezelf dat ik sneller moet kunnen lopen, het lukt me alleen nog niet zo goed. Op deze manier hoop ik mijn basissnelheid op te krikken.

Stap 3: een passend schema

Ik heb nog geen concreet schema voor de marathon. Tot nu toe heb ik iedere keer met de schema’s uit het eerste boek van Annemerel gelopen. Echter twijfel ik of dit voor de marathon voor mij ideaal is. Het wordt mijn eerste marathon, ik weet dat het zwaar gaat worden. maar ik weet nog niet goed wat ik kan verwachten. Daarom zit ik er aan te denken om op zoek te gaan naar iemand die een persoonlijk schema voor mij maakt en dit, mocht het nodig zijn, ook nog kan aanpassen in de trainingsperiode. Hoe ik dit precies ga vormgeven, ga ik nog verder uitdenken.

Stap 4: goed voor mezelf zorgen

Naast dat ik op hardloopniveau mezelf zo goed mogelijk wil voorbereiden, wil ik dit op andere vlakken ook doen. Al een tijdje ben ik onder begeleiding van een diëtiste. Op deze manier hoop ik wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik weet van mezelf dat er nog best wat kilo’s af kunnen. En door minder te wegen hoop ik het voor mezelf gemakkelijker te maken. Want hoe minder ik uiteindelijk weeg, hoe minder ik mee hoef te nemen tijdens het hardlopen.

Stap 5: krachttraining

Naast afvallen, zal krachttraining ook een grotere rol gaan spelen. Ik heb al een tijdje onder begeleiding van een fysio krachttraining gedaan. Met alle veranderingen in de laatste maanden van 2018 is het er toen niet meer van gekomen om goed mijn krachttraining te doen. Eén van mijn doelen voor 2019 is om krachttraining weer goed op te pakken. Met het oog op de New York City marathon kan een sterke core niet ontbreken. Als ik mijn spieren goed train, ga ik ook weer beter lopen.

Vooralsnog zijn dit de stappen die ik onderneem in aanloop naar de New York City marathon. Ik heb er mega veel zin in, maar ik vind het ook giga spannend! 42,195 kilometer hardlopen is niet niks en zeker niet in New York. Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen!

Heb jij nog de ultieme marathontip voor me?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.