Een maand na de New York City marathon: nieuwe doelen stellen

Een maand na de New York City marathon: nieuwe doelen stellen

Inmiddels is het een maand geleden dat ik de New York City marathon liep. De afgelopen weken heb ik het qua hardlopen lekker rustig aan gedaan. Inmiddels verklaar ik mezelf volledig herstelt en heb ik alweer nieuwe doelen gesteld voor 2020.

Eén ding is zeker: in 2020 ga ik GEEN marathon lopen. Een marathon in het voorjaar kwam voor mijn gevoel te vroeg. En in het najaar ben ik druk bezig met mijn eigen bruiloft en wil ik me daar graag op focussen. Daarom heb ik besloten om volgend jaar geen marathon te lopen.

De eerste race is gepland!

Wat dan wel het doel is? Vooral lekker lopen, weer genieten van de kortere afstanden en wie weet ga ik wel een (of meerdere) PR’s verbreken. De allereerste race die nu op de planning staat is de halve marathon tijdens de CPC Loop in Den Haag op 8 maart. Het wordt de derde keer dat ik deze race ga lopen en ik heb er ontzettend veel zin in! Ik ken het parcours en hopelijk kan ik er een mooie tijd neerzetten.

Op schema lopen

Ik blijf wel zoveel mogelijk met een schema lopen. Ik merk dat een schema me meer houvast geeft, het zorgt ervoor dat ik gemakkelijker de deur uitga. Voor de CPC Loop heb ik mijn eigen schema gemaakt. Met de input die ik heb van mijn marathontrainingen en mijn eerdere halve marathonvoorbereidingen denk ik dat het wel goed komt.

Medailles verzamelen

Verder wil ik volgend jaar aan wat meer evenementen meedoen. Dat was eigenlijk het doel voor 2019, maar door mijn marathontrainingen is dat wat meer naar de achtergrond verschoven. Mijn marathontrainingen hadden de hoogste prioriteiten en daardoor paste er niet altijd een leuke race in de planning. Daar hoop ik komend jaar verandering in te brengen. Dus heb je nog tips voor leuke evenementen, niet al te ver van Den Bosch? Laat het me zeker weten?

Racen in het buitenland

Of ik in 2020 een race in het buitenland ga lopen weet ik nog niet. Vooralsnog hebben we nog geen vakantieplannen voor volgend jaar. Gelukkig zijn we daar redelijk spontaan in en er komt uiteraard een bijzondere honeymoon aan. Dus ik sluit nog niets uit.

Dit is hoe 2020 er voor mij als hardloopjaar ongeveer uit gaat zien. Zoals je merkt, heb ik geen mega grote doelen. Maar dat vind ik juist wel lekker. Er komen vast genoeg leuke wedstrijden en momenten op mijn pad.

Ik ben benieuwd, wat zijn jouw hardloopplannen voor 2020?

Foto door TUI Nederland

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.