De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Aurelie. “Hi, mijn naam is Aurelie en ik ben 26 jaar. Ik woon in België en in het dagelijks leven werk ik als online marketeer. In 2013 liep ik mijn eerste hardlooprondjes, maar toen was ik vooral een mooiweerloper. Van het moment dat het regende of dat het wat frisser werd, stond het hardlopen op een laag pitje. Mijn echte ‘hardloopcarrière’ begon pas in 2016. Dat jaar liep ik mijn eerste halve marathon en sindsdien ben ik niet meer gestopt met trainen. In november 2017 liep ik mijn eerste marathon in New York en eind april behaalde ik mijn tweede marathonmedaille in Antwerpen. En stiekem ben ik al aan het denken aan marathon nummer 3. Hardlopen veranderde mijn leven en ik zou niet meer zonder kunnen. Het haalt het beste in mij naar boven en geeft me zoveel energie! Via mijn blog en instagramaccount deel ik mijn hardloopavonturen en probeer ik anderen te motiveren om op zoek te gaan naar een sport die hun gelukkig maakt.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Ik heb een aantal favoriete rondjes, maar als ik er eentje moet uitkiezen, dan is het mijn rondje van 10 km waarin ik zowel door het bos als naast de oever van een rivier kan lopen. Ik hou er ontzettend van om in de natuur hard te lopen en kan dan ook enorm genieten van al het moois om mij heen.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Mijn favoriete gadget is mijn hardloophorloge van Polar. Hiermee loop ik al mijn trainingen en ik gebruik hem ook om bijvoorbeeld intervaltrainingen of tempoloopjes in te plannen. De bijhorende Polar Flow app geeft me inzicht in mijn vooruitgang en zorgt ervoor dat ik mijn hardlooprondjes met elkaar kan vergelijken. Daarnaast heb ik ook een account op Strava en Nike+ omdat ik het leuk vind om ook de prestaties van anderen te zien en hun (virtueel) te steunen op weg naar hun doel.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Vroeger was ik een echte avondloper, maar nu loop ik het liefst ’s ochtends. Mijn favoriete moment is met stip dan ook de zondagochtend. Wanneer ik om acht uurvertrek, is bijna niemand op de baan en dan voel ik me echt even alleen op de wereld. Een zalig gevoel. Als de zon dan ook nog lichtjes begint te schijnen, kan mijn dag helemaal niet meer stuk!”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“De marathon van New York is zonder twijfel mijn indrukwekkendste hardloopervaring. De voorbereiding was erg intens en het moment dat ik wist dat ik het ging halen en over de finish liep in Central Park, was magisch. Ik had me geen mooiere eerste marathon kunnen wensen. Daarnaast heb ik ook enorm genoten van de 5 km, 10 km en halve marathon in Disneyland Parijs. Ik ben een grote Disneyfan en heb bij die drie races van begin tot eind een hele grote glimlach op mijn gezicht gehad. Dit jaar ga ik dan ook met plezier terug.”

Wat is je favoriete after running snack?

“Na het hardlopen kan je mij blij maken met een bakje Griekse yoghurt met granola en wat vers fruit. Heerlijk!”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Een hardloopwedstrijd, een nieuw doel, de zon die schijnt, een fijn hardloopnummer ontdekken, een route lopen die ik nog niet eerder gedaan had, nieuwe hardloopschoenen of -kleding… Er zijn zoveel dingen waar ik hardloopkriebels van krijg! Ik heb soms echt niet veel nodig om naar buiten te gaan en zeker omdat ik weet dat ik mij na een rondje altijd beter voel dan ervoor.”

Lees meer:
>> De favorieten van Fon en Judith
>> De Favorieten van Niki
>> De favorieten van Dagmar

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.