Moederdag: een ode aan mijn moeder

Moederdag: een ode aan mijn moeder

 

13 mei 2018, Moederdag. Dé dag om je moeder eens in het zonnetje te zetten. Je kan een ontbijtje op bed brengen, samen de stad in duiken of op je eigen manier iets speciaals doen voor je moeder. Aangezien mijn moeder al bijna 23 jaar lang goed voor me zorgt en ervoor heeft gezorgd dat ik ben wie ik nu ben vond ik wel dat ze een ode verdiende.

Slechts 27 jaar verschil

“Lieve mam, samen zijn we net een olijk duo. Ik ben gewoon de jongere versie van jou, volgens heel veel mensen. Gelukkig heb ik toch ook iets van papa ;). Toch lijk ik het meest op jou, niet alleen qua uiterlijk. Ook diep van binnen zie ik dat we op elkaar lijken.”

We lopen ons kapot

Het is niet voor niets dat m’n moeder en ik zo graag op stap gaan samen. Een weekendje naar Parijs, een dagje Den Haag of een citytrip naar Lissabon. Niets is ons te gek en we lopen onze voeten kapot. Wandelen doen we graag, al lopen we vijf keer over het Binnenhof tijdens een dagje Den Haag.

https://www.instagram.com/p/BUEwMYcAsKI/?taken-by=lilianlauwerijssen

Zonder jou was ik geen hardloper

“Mama, jij hebt mij geleerd om realistisch te zijn, met open ogen naar de wereld te kijken en door te zetten. Ik weet zeker dat ik mijn doorzettingskracht en mijn vermogen om hard te werken voor mijn doelen van jou heb. Zonder deze eigenschappen zou ik nooit zoveel hardloopkilometers in de benen hebben. Ik weet dat je niet van hardlopen houd en toch denk ik dat het aan jou ligt dat ik niet meer zonder kan.”

Sporten is noodzaak geworden dankzij jou

De noodzaak om te moeten sporten is mij als kind zijnde er goed in gedreund. “Het maakt niet uit wat je gaat doen, als je maar iets doet.” Was een veel gehoorde uitspraak thuis. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het feit dat ik nu niet meer zonder sporten kan. Ik weet dat ik gek wordt als ik langere tijd niet ga zweten en sporten. Daar ben ik je dankbaar voor mam!

Heb jij ook zo’n fijne band met je moeder? Zet ze vandaag dan extra in het zonnetje op moederdag!

View this post on Instagram

Lissabon is echt fantastisch 😃🚃

A post shared by Karola Lauwerijssen-Weijgers (@karola.lauwerijssen) on

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.