Maandelijkse doelen update: mei

Maandelijkse doelen update: mei

Ik weet dat de maand mei er al weer even op zit, maar ik was even mijn maandelijkse doelen update vergeten. Daarom deel ik nu hoe het staat met mijn doelen die ik aan het begin van het jaar voor mezelf stelde.

Wat hardlopen betreft gaat het lekker. Ik merkte dat ik na de halve marathon in Luxemburg goed de tijd moest nemen om te herstellen. Ik was sneller vermoeid, merkte aan heel mijn lijf dat pittige hardlooprondjes er nog niet in zaten. Maar dat was ook niet erg. Na de halve in Leiden, de 5k tijdens de Vestingloop en de halve in Luxemburg mocht ik ook rustig aan doen van mezelf.

Mijn laatste schema voor de marathon!

Inmiddels ben ik alweer drie weken verder en heb ik mijn volgende hardloopschema opgepakt. Mijn laatste schema voor mijn marathonschema! Ik heb voor mezelf een schema gemaakt zodat ik tot aan mijn vakantie naar Amerika lekker blijf lopen en mijn conditie op pijl blijft. Ik vind het dan fijner om met een schema te kunnen lopen, ik blijf dan gemotiveerd en gefocust.

Spierballen kweken

Uiteraard blijf ik ook lekker bezig met mijn ondersteunende krachtoefeningen in de sportschool. Mijn bezoekje aan de Basic-Fit is een redelijk vast moment in de week. En dat vind ik heerlijk! Ik probeer altijd tussen 7 uur en half 8 binnen te zijn, dan is het nog lekker rustig en kan ik ongestoord mijn oefeningen doen. Het is voor mij wel echt de bedoeling dat ik dit er steevast in blijf houden. Op den duur zal ik mijn oefeningen wat uitdagender maken zodat ook mijn spieren geprikkeld blijven.

De kilo’s sluipen eraf

Qua afvallen en voeding kan ik ook steeds beter mijn focus behouden. Ik heb voor mezelf verschillende doelen gesteld. Voordat we op vakantie gaan wil ik op een bepaald gewicht zitten en als ik de New York marathon loop wil ik ook een bepaald gewicht hebben. Omdat dit allebei steeds dichterbij komt, is het makkelijker om mezelf te houden aan mijn eetschema. En dit merk ik ook! Langzaam maar zeker verdwijnen er wat overtollige kilo’s. Het is hard werken, maar de weegschaal zegt dat het ook zijn vruchten afwerpt. Daar ben ik heel blij om!

Al met al gaat het dus goed! Ik ben gemotiveerd, vind het heerlijk om er hard voor te werken. En met een doel als de New York City marathon is het ook gemakkelijker om aan mijn doelen te werken. Daarbij wordt ik altijd extra gemotiveerd als het zonnetje schijnt. Het is dan makkelijker om naar buiten te gaan voor een hardlooprondje, maar ook gezond eten vind ik dan gemakkelijker. Ik heb zin om deze positieve trend door te zetten!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.