Dit ga ik doen in de Verenigde Staten volgende maand

Dit ga ik doen in de Verenigde Staten volgende maand

Nog iets minder dan een maand en dan stap ik in het vliegtuig om 16 dagen lang de Westkust van de Verenigde Staten te verkennen! Deze reis staat al een aantal maanden in mijn agenda en ik kan dan ook niet wachten tot we eindelijk kunnen vertrekken!

Zowel in 2015 als in 2017 ben ik al in de Verenigde Staten geweest. Beide keren was dat aan de Oostkust. Ik vond dit twee fantastische reizen, maar nu wordt het tijd om de Westkust te verkennen. Deze kant van Amerika ken ik niet, maar ik ben wel al jarenlang nieuwsgierig naar deze kant. Zal het heel anders zijn dan het Amerika wat ik al ken? Wat gaan we deze reis meemaken? Hoe zal ik het ervaren? Dat zijn de gedachten die continu door mijn hoofd spoken.

Het reisplan

Deze reis naar de Westkust ga ik samen met mijn vriend en schoonmoeder maken. In deze opstelling zijn we de vorige keren ook naar Amerika geweest en dat is ons allemaal heel goed bevallen! De reis hebben we geboekt bij TUI en we gaan een georganiseerde rondreis maken. Oftewel: we worden heerlijk in een bus rond gereden. De eerste keer was ik hier wat sceptisch over, maar het is me heel goed bevallen. Ik kan ongegeneerd dutjes doen onderweg, je hoeft zelf niet na te denken over de route of waar je gaat stoppen. Zeker omdat we met zijn drieën gaan, is dit een ideale manier om rond te reizen!

De route

De route die wij gaan afleggen is een perfecte route voor een eerste kennismaking met de Westkust. We starten in Anaheim, gaan via Phoenix richting de Grand Canyon. Vervolgens rijden we door naar nog twee andere natuurparken om vervolgens in Las Vegas te belanden. Via Las Vegas rijden we naar Death Valley en Yosemite om vervolgens een bezoek te brengen aan San Fransisco. Vanuit San Fransisco rijden we via de kust terug naar Los Angeles om van daaruit weer terug naar Amsterdam te vliegen. De combinatie van natuurparken en grote wereldsteden lijkt me heel erg tof. De natuur aan de Westkust is compleet anders, dan ik van de Oostkust gewend ben. Ook ben ik heel benieuwd hoe de grote steden mij gaan bevallen.

Reizen en sporten combineren

We hebben een redelijk druk programma, bijna iedere nacht slapen we wel ergens anders en we zijn continu onderweg naar de mooiste plekjes. Daarom ben ik heel benieuwd in hoeverre ik kan blijven sporten tijdens deze vakantie. Ik verwacht er niet teveel van, dan kan ik ook niet gaan balen als het me niet lukt om te sporten. Ook qua eten laat ik me niet teveel leiden door wat ik normaal in Nederland eet. Ik wil vooral lekker genieten van mijn vakantie en deze ervaringen gretig in me op nemen. In 16 dagen kan ik niet alles verpesten wat ik nu aan het opbouwen ben, dat scheelt ook wel.

Ik kan niet wachten!

Ik heb giga veel zin in deze reis, ik kan niet wachten tot ik in het vliegtuig stap en ik ben benieuwd hoe ik deze reis ga ervaren! Ik heb het idee opgevat om tijdens deze reis ook te gaan vloggen om zo de reis vast te leggen. Dus wie weet komen er tijdens deze reis, of anders na afloop video’s online over deze reis. Stay tuned!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.