Wat doe ik nou precies als freelance content creator?

Wat doe ik nou precies als freelance content creator?

Een aantal weken geleden heb ik een sprong in het diepe gemaakt en ben ik begonnen als freelance content creator. Giga spannend en supervet, maar vaak krijg ik de vraag: wat doe je dan precies? Nou, dat zal ik eens uitleggen. Althans een poging doen.

Oorspronkelijk ben ik journalist. Eind 2017 heb ik mijn diploma Journalistiek behaald en ik heb de tijd van mijn leven gehad tijdens mijn studie. Ik heb veel uiteenlopende verhalen gemaakt in die vier jaar en daar heb ik het hele land gezien! Zo heb ik verhalen gemaakt over de jeugdwerkloosheid in Málaga, heb ik me veel beziggehouden met gezondheid, tech en ondernemen. Maar heb ik ook weleens tussen een demonstratie gestaan op het Malieveld en een backstagevideo gemaakt voor Fontys! Ik heb kunnen ontdekken wat ik leuk vind en ook wat ik niet leuk vind en stage gelopen bij toffe titels als DutchCowboys en Women’s Health! Tijdens mijn studie heb ik een minor bedrijfsjournalistiek gevolgd. Die tak van sport heb ik altijd heel interessant gevonden: want het is toch fantastisch om met een journalistieke insteek een commerciële boodschap de wereld in te brengen?!

Op zoek naar vrijheid

In 2018 en 2019 heb ik ruim 9 maanden fulltime gewerkt als content marketeer. Hier werkte ik op een communicatie-afdeling waar ik druk bezig was om toffe content te maken met een commerciële insteek. Toch miste ik daarin de vrijheid, die ik nu als freelancer wel heb!

De logische vervolgstap

De stap naar freelance was voor mij een hele logische stap. Ik wil heel graag bedrijven en andere ondernemers helpen met het vertellen van hun verhaal. Ik geloof erin dat achter alles en iedereen een boeiend verhaal schuil gaat. Dit verhaal kun je op veel verschillende manieren vertellen. Als freelance content creator help ik bij het vertellen van het verhaal op de juiste manier. Heb jij een heel tof verhaal, wat je graag uitgewerkt ziet in een magazine? Ik kan actieve teksten verzorgen die passen bij jouw doelgroep. Maar heb je meer hulp nodig bij het beheren van je social media accounts? Dan kan ik daar ook een mooi geheel van maken en samen met jou werken aan een sterke contentplanning! Met mijn journalistieke achtergrond wil ik jou helpen om je verhaal te vertellen aan de rest van de wereld! Samen kijken we naar de juiste vorm waarin we jouw verhaal gaan vertellen.

Mijn creatieve speelplaats

Naast dat ik nu de vrijheid heb om mijn tijd zelf in te delen en voor verschillende opdrachtgevers te werken. Kan ik ook meer tijd en energie steken in mijn blog. Iets wat ik ook heel graag doe! Op deze blog kan ik mijn liefde voor hardlopen en reizen perfect combineren met het creëren van toffe en aansprekende content. Ik zie deze blog ook heel erg als een plek waar ik heerlijk kan experimenteren met verschillende vormen van content. Mocht je benieuwd zijn waar ik me zoal mee bezighoud? Houd dan zeker deze blog en mijn Instagram in de gaten!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.