5 redenen waarom ik in New York mijn eerste marathon loop

5 redenen waarom ik in New York mijn eerste marathon loop

De New York City marathon, langzaamaan komt hij steeds dichterbij. De eerste trainingsdag met TUI zit erop, de dag dat mijn trainingsschema begint komt steeds dichterbij en ik denk er meer dan ooit aan. Veel mensen wie ik vertel dat ik mijn eerste marathon in New York ga lopen, vragen zich af waarom ik in hemelsnaam naar de andere kant van de oceaan vlieg om daar 42,195 kilometer te gaan hardlopen. Zelf kan ik genoeg redenen bedenken waarom New York mijn allereerste marathon wordt!

1. Het is de grootste marathon ter wereld

Allereerst: de New York City marathon is de grootste marathon ter wereld. Nergens anders lopen zoveel mensen dezelfde marathon. Het lijk me fantastisch om onderdeel te zijn van deze gigantische happening!

2. Het publiek

Als ik alle verhalen mag geloven vind je nergens zulk enthousiast publiek als in in New York. Urenlang staan ze aan de kant iedereen aan te moedigen. Weer of geen weer, de New Yorkers staan op straat voor de lopers met koeienbellen, bordjes en hun onuitputtelijke enthousiasme. En ik geloof direct dat dit ook echt zo is als je er daadwerkelijk loopt. In die twee keer dat ik in Amerika ben geweest heb ik al gemerkt hoe enthousiast Amerikanen kunnen zijn!

3. New York is de plek waar mijn hardloopavontuur begon

In 2015 was ik voor het eerst in New York. Op dat moment was ik ook hardnekkig op zoek naar een nieuwe sport waar ik mijn energie in kwijt kon. Het idee van hardlopen trok me al wel, maar overtuigd was ik nog niet. Totdat ik in New York was. Overal zag ik (voor mijn gevoel althans) mensen op hardloopschoenen, in Central Park stikte het van de hardlopers. Toen al ging de gedachte: ‘Hoe gaaf zou het zijn om hier ooit over de finish te komen van een marathon?’. Vanaf dat moment besloot ik om me te gaan richten op hardlopen, zodat ik ook ooit over die finish kon komen.

5. Het gevoel dat alles mogelijk is

New York geeft mij een bijzonder gevoel. Zodra ik door deze stad loop krijg ik het idee dat alles mogelijk is. New York inspireert me keer op keer om mijn dromen achterna te jagen en te doen wat ik het allerleukste vind. En hoe magisch moet het zijn om een marathon te lopen op de plek die je het gevoel geeft dat alles mogelijk is?! Hopelijk gaat dat voor extra energie zorgen op zondag 3 november.

Ik kijk zo ontzettend uit naar dit avontuur! Nog een paar weken en dan kan ik gaan trainen, dan begint mijn allereerste marathonavontuur. Ik ben heel benieuwd hoe ik alles ga ervaren en wat de zwaardere trainingen met me gaan doen. Wat vind jij tof om te weten over mijn marathonavontuur?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.