Een maand bij Health Advies Breda: mijn ervaringen

Een maand bij Health Advies Breda: mijn ervaringen

Een tijdje geleden ging bij mij de knop om, ik wilde van mijn vetjes af en wat strakker in mijn vel komen. Het is niet dat ik mezelf écht te dik vind, maar ik voelde al wel een tijdje mezelf niet helemaal prettig. Ik wilde beter op mijn voeding letten en ervoor zorgen dat ik genoeg voedingsstoffen binnenkreeg. Ook wist ik dat ik dit niet alleen kon, ik weet wel wat wel en niet goed is. Maar een uitgebalanceerd eetpatroon, dat vond ik lastig. Daar kwam Health Advies Breda om de hoek kijken.

Een maand onderweg
Bij Health Advies Breda kun je altijd binnenlopen voor een gratis vetmeting intakegesprek en vervolgens een gratis voedingsadvies. Ik wilde deze gok wel wagen en ben eind augustus naar binnen gestapt met de vraag of ze mij konden helpen. En dat lukte zeker. Na een fijn gesprek en een vetmeting zijn we aan de slag gegaan. Het duurde even voordat ik eindelijk mijn schema opgestuurd kreeg, maar nu ben ik inmiddels een maand bezig.

Wennen geblazen
De eerste dagen van het plan moest ik wel wennen aan het nieuwe voedingspatroon. Ineens havermout in de ochtend, drie boterhammen bij de lunch en een bord avondeten waar je u tegen zegt. En dan zijn de tussendoortjes nog niet eens meegenomen! Ik vond het, zeker in het begin, veel. Gelukkig went alles en zo ook veel eten.

Ik voel me echt beter
Na een maand ben ik inmiddels twee kilo kwijt en heb ik ook al meer spiermassa opgebouwd. Ik ben volledig aan mijn eetplan gewend en ik kijk zelfs uit naar mijn kwark met ananas ’s avonds, terwijl ik eerst niet eens van ananas hield! Ik voel me ook een stuk fitter door deze manier van eten. Hardlopen gaat ook een stuk beter! Zo liep ik na een week met het eetplan bezig te zijn al een dik PR tijdens de Dam tot Damloop. Ik voelde me zo goed.

Refeed!
En het beste van dit hele plan? Een dag in de week heb je een zogenaamde refeed, oftewel: een dag waar je je niet aan je plan hoeft te houden en kunt eten waar je zin in hebt. Echt perfect dus, zeker als je net zoals ik, ook van pizza en friet houdt!

Benieuwd naar wat ik zoal eet op een dag? Binnenkort zal ik een eetdagboek bijhouden en hier delen! Zodat je kunt zien hoeveel ik nou daadwerkelijk eet op een dag.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.