De kunst van het loslaten van je schema

De kunst van het loslaten van je schema

Veel hardlopers lopen met een schema. Dit geeft je houvast, je hoeft niet na te denken over hoever je gaat lopen en het zorgt ervoor dat je toch naar buiten gaat. Maar een schema kan er ook voor zorgen dat je je beknelt voelt, dat je te veel druk ervaart of dat je zelfs overtraind raakt. De sleutel zit hem in de kunst van het loslaten.

Een hardloopschema kan ontzettend fijn zijn om naar je doel toe te trainen. Het geeft je houvast, je hoeft niet na te denken wat voor training je gaat doen. Het is alleen een kwestie van je hardloopkleding aantrekken en de deur uitstappen. Voor veel mensen kan een schema echt helpen om meer en beter hard te lopen. Zo ook bij mij.

Blijf luisteren naar je lichaam

De afgelopen jaren heb ik wel gemerkt dat naar je lichaam luisteren altijd nog op nummer 1 staat. Een schema is heel fijn, maar als je merkt dat je moe bent, verzuurde benen hebt of écht geen zin hebt, is het ook goed om een keer een training over te slaan.

Geef jezelf die ruimte

Door jezelf de ruimte te geven om een training over te slaan maak je het voor jezelf gemakkelijker. Op die manier wordt het minder een moetje, maar geef je jezelf het gevoel dat je weer naar buiten MAG. Daar zit een heel groot verschil in. Wanneer je jezelf teveel gaat pushen om naar buiten te gaan voor een training, heb je grote kans dat je een blessure oploopt.

Leer je schema loslaten

Die grens tussen ‘gewoon’ geen zin of een protesterend lichaam is dun. Deze vind je alleen maar door het zelf te ervaren, naar je lichaam te leren luisteren en te weten waar je grenzen liggen. Het is vooral: trial and error. Leer je lichaam kennen en durf je schema los te laten!

Durf jij het aan om je schema weleens los te laten?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.