8 x dingen die ik mis aan New York City

8 x dingen die ik mis aan New York City

Nu ik weet dat ik in november weer naar The Big Apple ga, denk ik steeds vaker aan deze fantastische stad. New York City is mijn favoriete stad en er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet aan deze stad denk. Daarom een lijstje met de dingen die ik het meest mis aan deze stad.

De sfeer in New York

New York heeft een bepaalde sfeer. Het is lastig te omschrijven, maar je voelt klein en groot tegelijk. Je ziet mensen hun dromen najagen, maar ook mensen op straat leven. New York is een stad van uiterste, maar iedereen heeft hier een droom. En die sfeer is ZO fijn!

Overal en altijd inspiratie op doen

In New York krijg ik op iedere hoek van de straat wel inspiratie, voor een blog, voor een mooi doel. Je krijgt overal de neiging om je camera te pakken en een prachtig plaatje te schieten.

De vriendelijkheid

Als dan niet gemeend word je overal gevraagd hoe het met je gaat. Vaak is het wel gemeend en als mensen merken dat je een toerist bent gaan ze gelijk een gesprek met je aan. Op die manier ontmoet je snel toffe, nieuwe mensen.

Zo groots, maar ook zo klein tegelijk

New York City is een wereldstad. Er wonen miljoenen mensen, nog meer toeristen bezoeken deze stad. Het is zo groot, maar ondertussen voelt het ook klein aan. Manhattan is het hart van de stad en dat kun je gemakkelijk binnen een paar dagen zien. Je kunt veel te voet afleggen. Op die manier voelt het al snel niet meer zo groot aan.

Hardlopen door Central Park

Eén keer heb ik door Central Park hardgelopen. ’s Ochtends vroeg vertrekken en tijdens je ochtendrun ontwaken in dit mooie park, dat wil ik iedere dag wel! Het is een gigantisch park, waar je met gemak 10 kilometer of meer kunt hardlopen. Er liggen mooie, geasfalteerde paden en overal kom je andere hardlopers tegen.

Altijd sportschoenen aan kunnen hebben

In New York zie je overal mensen op sneakers of sportschoenen lopen. Is het niet onder een sportieve outfit, is het wel onder een zakelijk pak of nette kantooroutfit. In New York wordt er veel gelopen en dat doe je toch het liefste op gemakkelijke schoenen.

De creatieve vibe

Naast dat New York veel grote kantoren heeft, hangt er ook een hele creatieve vibe. New York is een stad die veel schrijvers, fotografen en andere creatievelingen inspireert om de mooiste verhalen te maken.

Het gevoel dat je alles aankunt

New York is voor velen de stad waar dromen uitkomen, op ieder gebied. Het lopen van een marathon, een mooie carrière opzetten of het gevoel hebben dat je écht leeft. New York geeft je een onoverwinnelijke vibe!

Kan ik nu alvast terug aan New York City?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.