Waarom hardlopen in Central Park zo magisch is

Waarom hardlopen in Central Park zo magisch is

Central Park is dé plek waar mijn liefde voor hardlopen is gestart. Twee jaar geleden was mijn eerste bezoekje aan New York en dus ook Central Park. Welke kant je hier ook opkijkt, overal zie je mensen hardlopen. Toen heb ik tegen mezelf gezegd, ooit loop ik hier ook! En het liefst over de finish van de marathon. Dat eerste is inmiddels gelukt, die tweede staat nog op de bucketlist.

Speciaal voor hardlopers!
Maar waarom is deze plek zo magisch? Allereerst: er is een speciaal pad voor hardlopers. Halleluja! Geen gedoe met trage wandelaars, fietsers en al het ander wat zich door Central Park begeeft. Daarnaast het gevoel wat je krijgt door daar hard te lopen is fantastisch! Je loopt gewoon in f*cking Central Park, in New York City. Dat is zo’n bizar gevoel en magisch moment. Mocht je dit ooit meemaken geniet dan echt van dit moment! Niet iedereen kan zeggen dat hij of zij daar heeft hardgelopen.

Duizenden gingen je voor
Zoals hierboven beschreven is Central Park ook de plek waar de grootste marathon ter wereld finisht. Het is dus niet dat je de enige bent die hier heeft hardgelopen. Duizenden gingen je al voor. Dit betekent niet dat het een gemakkelijke plek is om hard te lopen. Central Park beschikt over een aantal pittige heuvels, die zelfs op de fiets zwaar zijn. Laat staan hoe je benen dit ervaren. Toch is het niet onmogelijk. Want ook dat bewijzen die duizenden die je al voor zijn gegaan.

Running track
In het park is ook een speciaal track voor hardlopers. Om het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir ligt The Stephanie and Fred Shuman Running Track. Ja je hoort het goed, een pad waar alleen maar hardlopers mogen komen helemaal rondom het meer in Central Park. Dit zorgt niet alleen voor een fantastisch uitzicht tijdens het lopen, hier weet je zeker dat niemand je in de weg loopt.

De ideale hardloopbestemming
Voor mij is Central Park en New York City de ideale hardloopbestemming. Veilig, groot, heuvelachtig en een magische omgeving! Wat is jouw ideale hardloopbestemming?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.