De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week; Monique Nieswaag. “Ik ben fanatiek hardloopster zowel verhard als onverhard. Ik ben elf jaar gelukkig getrouwd en we hebben een zoon van veertien jaar. Daarnaast werk ik twee dagen in de week en ben verder huisvrouw. Ik hou van gezelligheid en ga dan ook regelmatig met vriendinnen een rondje hardlopen of een gezellig avondje bijkletsen.”

Wat was jouw motivatie om ooit te beginnen met hardlopen?
“Mijn man is al enige tijd fanatiek hardloper ultra runner) Ik zag aan hem dat hij er veel lol en plezier aan beleefde. En er uiteraard een goede conditie van kreeg en er fit uit ging zien. Ik dacht: dat kan en wil ik ook! Schoenen en een outfit aangeschaft en zo is het allemaal begonnen. Aangestoken als het waren.”

Wat is de meest inspirerende plek waar je ooit hebt hardgelopen?
“Meest inspirerende plek was laatst nog op de Posbank. Prachtige omgeving, lekker wat hoogtemeters en liep letterlijk door de paarse heide. Het leek wel sprookjesland.”

Wat is favoriete hardlooproute/afstand?
“Op dit moment loop ik het liefst een tien kilometer. Een ideale afstand om mee te variëren qua tempo. En een klein uurtje bezig voor als je niet veel tijd heb op de dag en toch even wilt sporten.”

Waar haal jij je motivatie vandaan om toch iedere keer de deur uit te stappen?
“Ik motiveer mezelf door doelen te stellen. Ik ben nu bijvoorbeeld aan het trainen voor de halve marathon van Amsterdam. Deze wil ik onder de 2 uur lopen. Dat motiveert mij om de deur uit te gaan en te gaan trainen zodat ik een PR kan neerzetten. Als ik niet train weet ik dat ik het niet ga halen. Soms heb ik als doel om vijftig kilometer in de week te lopen. Dan maak ik voor mezelf een weekschema om dat doel te bereiken en dat lukt vaak. Ik merk dat ik sterker word en sneller. Dat is een geweldig gevoel!
Wat ook erg veel steun geeft zijn de motiverende reactie van mijn volgers op Instagram.”

Zonder welke musthave ga jij niet hardlopen?
“Als ik ga lopen, ga ik nooit de deur uit zonder mijn Garmin horloge en nooit zonder telefoon. Het horloge houdt mooi de tijd, afstand en tempo bij en mijn telefoon gebruik ik om mijn runs vast te leggen met een hardloopselfie voor op mijn instagram. En ook niet onbelangrijk, ik heb altijd een Buff om mijn arm, erg handig tegen de zweetdruppels.”

Wat zijn je doelen op het gebied van hardlopen?
“Genieten van de trainingen en progressie zien in de wedstrijden.”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.