Hardlopen voor het goede doel

Hardlopen voor het goede doel

Voor veel hardlopers staat een grote (internationale) marathon op de bucketlist. Niet iedereen kan zichzelf daar goed voor motiveren of vind het lastig om zo’n afstand alleen te moeten lopen. Daarom kun je er voor kiezen voor het goede doel een marathon te lopen. Heb je naderhand niet alleen een goed gevoel voor jezelf, maar ook voor een ander.

Je doet het niet alleen
Het voordeel van een marathon lopen voor het goede doel is dat je dat vaak niet in je eentje doet. Met een groep reis je af naar de stad van de wedstrijd en je kunt meestal ook samen trainen voor je van start gaat. Je krijgt vaak hulp bij je trainingen en je gaat samen geld op halen voor dat goede doel, waar jullie voor gaan lopen.

Het hoeft geen marathon te zijn
Bekende goede doelen waar vaak voor gelopen wordt zijn Kika, KWF of CliniClowns. Maar voor kleinere goede doelen kun je vaak ook lopen of worden zelfs sponsorlopen georganiseerd. Een groot voorbeeld in Nederland is de Dam tot Damloop, daar lopen veel mensen voor het goede doel mee. Zo zie je maar dat je niet per se 42,195 kilometer aan de andere kant van de wereld moet lopen om toch geld op te kunnen halen voor het goede doel.

Doe het zelf
Mocht je er echt op gebrand zijn om bij jouw favoriete run geld op te gaan halen, maar kun je je niet aanmelden om voor het goede doel te lopen daar. Dan kun je er voor kiezen om je eigen campagne op te zetten. Door gebruik te maken van social media, het met iedereen om je heen te delen kun jij je inzetten voor een goed doel. Je kunt er zo ook voor kiezen om een goed doel te kiezen wat echt bij jou past, waar jij je goed bij voelt.

Je kunt je altijd inzetten
Er zijn dus verschillende mogelijkheden om niet alleen aan je eigen doelen te werken tijdens het hardlopen, maar om je op die manier ook in te zetten voor anderen.

Heb jij al weleens hardgelopen voor het goede doel?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.