Vijf yogahoudingen voor hardlopers

Vijf yogahoudingen voor hardlopers

Yoga is allang niet meer voor de zweverige types. Iedere fitgirl doet weleens flexibiliteitsoefeningen, dit valt vaak al onder yoga. Het is ook geen slecht idee om af en toe wat oefeningen te doen. Je spieren worden er soepeler van, je krijgt meer kracht en het is goed voor je mindset. Begin je net met yoga? Wie weet loop je binnenkort een persoonlijk record.

Downward facing dog
Dit is misschien wel de bekendste yogahouding ter wereld. Deze oefening werkt aan je kracht en flexibiliteit. Ga met je voeten naast elkaar staan en buig jezelf voorover en zet je handen op de grond. Uiteindelijk ziet je lichaam eruit als een omgedraaide V. Wanneer je deze houding even vasthoudt merk je vanzelf dat het energie kost om dit vol te houden.

via GIPHY

Upward facing dog
Na de downward facing dog is dit misschien wel de tweede bekendste yogahouding. De upward facing dog wakkert de spieren in het bovenlichaam aan en opent je longen verder voor lucht. Wanneer je deze oefening goed uitvoert worden je rugspieren ook soepeler. Deze oefening begint je liggend, op je buik, op de grond. Zet je handen naast je onderste ribben en dus jezelf vanuit je armen en tenen omhoog. Draai je schouders naar achter en houd je ellebogen dicht langs je lichaam.

via GIPHY

Brug
De brug is een bekende buikspieroefening. Ga op je rug op de grond liggen en zet je voeten plat op de grond. Duw je heupen vervolgens omhoog en hou dit even vast. Zorg ervoor dat je bovenlichaam en je knieën een rechte lijn zijn. Je voelt je buikspieren vanzelf branden als je dit goed doet.

via GIPHY

Driehoek
De driehoek is een oefening die ook zorgt voor meer flexibiliteit en de spieren in je onderlichaam versterkt. Ga met je benen gespreid op de grond staan. Strek je armen en beweeg een hand richting je voet. Je andere arm steekt dan de lucht in. Wissel vervolgens rustig van kant en let op je ademhaling.

via GIPHY

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.