De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Je wordt het hemd van het lijf gevraagd in de favorieten van… Deze week: Manuela Baum. “Van jongs af aan ben ik altijd actief en fanatiek bezig geweest met sport. Ik heb op hoog niveau gesport en sinds 2013 heb ik het hardlopen ontdekt. Door de jaren heen ben ik het hardlopen steeds leuker gaan vinden.”

1. Wat was jouw motivatie om ooit te beginnen met hardlopen?
“Ik heb in 2013 voor het eerst mee gedaan aan een hardloopevenement, de ladiesrun in Rotterdam. Daar liep ik vijf kilometer. Het jaar erop werd het 7,5 kilometer en het jaar daarop tien kilometer. Elke keer wilde ik opnieuw m’n afstanden vergroten. Zo staat er nu 4 jaar na mijn eerste evenement mijn tweede halve marathon op de planning.”

2. Wat is de meest inspirerende plek waar je ooit hebt hardgelopen?
“Absoluut het strand. Op het moment dat ik een lange duurloop gepland heb staan loop ik graag richting het strand. Het lopen is daar zo fijn, het geluid van de zee en de frisse zee lucht, heerlijk! Op de weg terug een stukje over de duinen. Puur genieten van de rust om je heen en niet vergeten de omgeving.”

3. Wat is favoriete hardlooproute/afstand?
“Echt een favoriete afstand heb ik niet, zolang ik maar lekker loop. Of het nou vijf kilometer, tien kilometer of vijftien kilometer is, dat maakt me dan niet uit. Voor elke afstand heb ik plekjes waar ik het fijn vind om te lopen zoals bijvoorbeeld vijf kilometer over de dijk langs het water en vijftien kilometer met een stukje over het strand en door de duinen.”

4. Waar haal jij je motivatie vandaan om toch iedere keer de deur uit te stappen?
“Het klinkt misschien heel stom maar ik haal de motivatie uit mijn trainingsschema. Ik volg een schema via de Nike-app en na elke training krijg je een ‘vinkje’ als je hem hebt voltooid. Verder haal ik natuurlijk ook mijn motivatie uit andere hardlopers. Zelf probeer ik ook anderen te inspireren en motiveren om te gaan hardlopen.”

5. Zonder welke musthave ga jij niet hardlopen?
“Ik ga echt niet de deur uit zonder m’n telefoon, deze gebruik ik voor muziek tijdens het lopen. Daarnaast gebruik ik mijn horloge om de afstand bij te houden. Wat ook echt een musthave is waar ik niet meer zonder kan is de flipbelt. Dit is een band die je om de heupen draagt met verschillende vakjes waar je onder andere je telefoon in kunt doen maar ook een flesje drinken, je sleutel, pasjes. Echt een aanrader!”

6. Wat zijn je doelen op het gebied van hardlopen?
“Mijn doel op dit moment is voor de tweede keer de halve marathon uitlopen. Tijd vind ik minder belangrijk.”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.