Hardlopen in ’s-Hertogenbosch: zo doe je dat

Hardlopen in ’s-Hertogenbosch: zo doe je dat

Hardopen doen we graag op veel verschillende plekken. Steden of de natuur ontdekken op je hardloopschoenen is het mooiste wat er is, volgens een hardloper. Een plek waar ik de afgelopen drie jaar al veel kilometers heb afgelegd is ’s-Hertogenbosch. Een prachtige stad om hard te lopen. Dit zijn, volgens mij, de leukste plekjes om hard te lopen in deze bourgondische stad.

Bossche Broek
Vanuit het centrum loop je binnen vijf minuten dit prachtige natuurgebied in. In dit moerasgebied kun je heerlijk tot rust komen op je hardloopschoenen. Je kunt hier verschillende kanten oplopen en zo ook verschillende routes lopen. Loop je dwars door het Bossche Broek heen, kom je uit in Vught. Of je loopt een rondje om de Pettelaarse Schans en je komt langs het provinciehuis. De ideale plek voor je intervaltraining, duurloop of tempoloop.

Paleiskwartier
Dit nieuwe, opkomende gebied achter het station voelt een beetje aan als New York City. Een urban omgeving, waar het als hardloper heerlijk vertoeven is. Je loopt langs de flats, door de straatjes en steegjes en sluit af met de paleisbrug voor het betere billenwerk. Vanuit het Paleiskwartier kun je heerlijk doorlopen naar het Bossche Broek als je gaat voor een lange duurloop.

Moerputten
Dit natuurgebied ten westen van de stad is een heerlijke plek om hard te lopen. Met als Instagram-hoogtepunt de Moerputtenbrug. Deze brug is prachtig in de ochtendzon en zorgt voor een unieke kijk op dit natuurgebied. Als hardloper haal je je hart op in dit gebied en loop je verschillende kanten op.

https://www.instagram.com/p/BaJW_ufFzHP/?tagged=moerputtenbrug

Vuchtse Heide
Met ’s-Hertogenbosch als je startgebied kun je gemakkelijk richting Vught en de Vuchtse Heide lopen. Dit is een unieke plek om te lopen. Met veel mooie en geasfalteerde fietspaden kun je hier naar hartenlust lopen. Loop je over de Vuchtse Heide, dan loop je ook door militair oefengebied en kom je in de buurt van PI Vught, maakt je rondje net wat spannender.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

1 Reactie

  1. Meike
    5 november 2017 / 09:39

    Oh wat leuk! Woon op 20 min afstand van Den Bosch dus ga ik zeker nog een keer doen! Thnx voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.