Snapshots: Praag

Snapshots: Praag

De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn altijd wat loze dagen. Daarom besloten we om dit jaar een paar dagen er tussenuit te gaan. Na wat zoekwerk kwamen we uit op Praag en zo zaten we op 27 december in het vliegtuig richting de Tsjechische hoofdstad.

Links: nadat we onze koffers naar de hotelkamer hadden gebracht en onszelf hadden opgefrist, zijn we gelijk de stad in gelopen. Puur toevallig liepen we langs de speelgoedwinkel Hamleys. Dit is de kinderdroom van iedereen. Overal kun je spelen met speelgoed, er is een draaimolen middenin de winkel en er is zelfs een snoephoek! Rechts: Praag was nog helemaal in kerstsferen deze dagen. Zo stond er op het grote plein in de stad nog een gezellige kerstmarkt met allerlei kraampjes. Tijd voor warme chocolademelk!

Links: de eerste avond liepen we spontaan tegen een mega goed restaurant aan. Monarch. Hier hebben we ontzettend lekker gegeten. Later kwamen we er ook achter dat dit restaurant in de Michelingids staat. Zeker een aanrader als je in Praag bent! Rechts: wat ook een echte aanrader is in Praag, is de Bakeshop. Hier heb je de heerlijkste taartjes, zeker de carrot cake of de red velvet moet je proberen!

Links: op onze eerste volle dag staken we de Karelsbrug over en bekeken we de andere kant van de stad. De Karelsbrug is zeker een plek die je moet bezoeken als je in Praag bent. Heerlijk toeristisch, maar wel heel mooi! Rechts: aan de andere kant van het water hebben we de John Lennon Wall bezocht. Deze muur staat vol met graffiti en er wordt nog steeds graffiti gespoten. Hierdoor is de muur altijd anders. Heel tof om eens te zien!

Links: overal op straat kun je de typisch Tsjechische lekkernij, trdnelnik, halen. Een zoete, heerlijke snack die ze op houtvuur branden. Ik vond die met chocolade gevuld het lekkerste! Rechts: ik veranderde in een blij ei door al het lekkere eten in Praag!

Links: overal in de stad kwamen we de snoepwinkel Captain Candy tegen. We hebben ons aan deze snoepjeshemel gewaagd en dat was geen slecht idee! Rechts: Praag was nog volledig in kerstsferen, heerlijk! Overal waren kerstversieringen, er stonden veel verschillende kerstmarktjes en overal hoorde je kerstmuziek. Zo liepen we ook tegen deze verstopte, maar hele mooi lichtboog aan. Daar moet een foto van gemaakt worden!

Op dag twee wilden we bovenop Petrin Hill gaan kijken. Dit is één van de twee heuvels van Praag. Er is een tram die je naar boven brengt. Maar daar stond zo’n lange rij, dat we te voet zijn gegaan. De Lonely Planet vertelde ons dat die wandeling ook goed te doen was. Uiteindelijk waren we na een klein uurtje wandelen boven. En dat was zeker de moeite waard!

Na de wandeling naar Petrin Hill was het tijd om wat te eten. We liepen weer heel toevallig tegen een mega lekker restaurant aan. Dit keer was het een thais restaurant: NOI. Dit was mijn eerste keer bij een thai en ik ben gelijk fan! Dit was echt heerlijk!

Na de wandeling naar Petrin Hill en de stevige lunch was het tijd om de tweede heuvel van die dag te bewandelen. Naast Petrin Hill ligt de burcht van Praag. Als je hier naar boven loopt heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Er staan ook veel mooie gebouwen op de burcht en vanwege de tijd van het jaar was er een heel gezellig kerstmarktje waar we overheen struinde!

Links: bovenop de heuvel bij de burcht stond een kerstmarktje. Na de twee beklimmingen van vandaag was het tijd voor een heerlijke trdnelnik. Ik wil er nu weer één! Rechts: er moeten natuurlijk ook foto’s gemaakt worden op reis! Dit, niet zo zeldzame moment, legde mijn vriend vast.

Links: wanneer we weer teruglopen naar de andere kant van de stad, komen we dit prachtige plaatje tegen. Zo in het donker vind ik de Karelsbrug nog mooier dan overdag! Rechts: op onze laatste avond in Praag besloten we naar George Prime Burger te gaan. Een echte aanrader als je in Praag bent en je van burgers houdt! Aangezien wij niet konden kiezen, zijn we voor het slidersmenu gegaan. Zo konden we een aantal verschillende burgers proeven ;).

En dan zit het er alweer op en is het tijd om naar huis te gaan. Praag was fantastisch en het is een echte aanrader als je er even tussenuit wilt. Wij hebben in drieëenhalve dag ruim 65 kilometer gelopen en alles gezien van de stad. Het is dus heel goed te doen als korte citytrip!

Ben jij al weleens in Praag geweest? Wat vond jij ervan? 

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.