Motivatietips wanneer er geen wedstrijden op de planning staan

Motivatietips wanneer er geen wedstrijden op de planning staan

Uit verschillende hoeken hoor ik dat anderen het lastig vinden om toch gemotiveerd te blijven tijdens deze periode. Er staan voorlopig geen wedstrijden op de planningen, trainingen bij een vereniging gaan niet door en iedereen is op zichzelf aangewezen. Zelf merk ik juist dat ik gemotiveerder ben. Hierbij mijn tips om toch lekker te blijven lopen.

Maak een schema en houd jezelf daaraan

Voor mij werkt het heel goed om een schema te maken. Zo hoef ik niet na te denken of ik ga lopen en hoe ver ik ga lopen. Het staat simpelweg in mijn agenda, dus ik voer die training uit. Daarbij heb ik met mezelf afgesproken dat ik geen smoesjes mag verzinnen om niet naar buiten te gaan. Uiteraard is het belangrijk om naar je lichaam te blijven luisteren en als je ergens een pijntje hebt, is het goed om rust te houden. Maar buiten dat, ga ik voor iedere geplande training naar buiten.

Bedenk een onderliggend doel voor jezelf

Nu er geen wedstrijden op de agenda staan kan het lastig zijn om naar een doel toe te trainen. Ook is het niet handig om mega diep te gaan tijdens trainingen. Toch kan het fijn zijn om naar een bepaald doel toe te werken. Probeer bijvoorbeeld je afstanden langzamer uit te bouwen. Probeer eens wat andere trainingen uit, of ga eens een week iedere dag (rustig) lopen. Maak het zo uitdagend voor jezelf!

Denk aan de lange termijn

Ooit mogen we weer wedstrijden lopen. Wanneer is de vraag, maar we zorgen ervoor dat we er klaar voor zijn. Het is goed om nu je conditie goed te onderhouden. Zodra het weer kan, is het gemakkelijker om je trainingen uit te bouwen voor die 10 kilometer, halve marathon of hele marathon. Laat je nu je trainingen versloffen? Dan zal je tegen die tijd van veel verder moeten komen om je doelen te behalen.

Blijf nu vooral genieten van het lopen, doe voorzichtig en loop voor jezelf!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.