Met deze tips kun je jouw looptechniek verbeteren

Met deze tips kun je jouw looptechniek verbeteren

Veel beginnende hardlopers starten met hardlopen en verdiepen zich verder niet in wat de beste technieken, trainingen en schoenen zijn. Een goede looptechniek is echter wel van belang wil je op de lange termijn het hardlopen goed en gemakkelijk vol blijven houden. Studente Human Movement Sciences, Robia Alphonse, geeft je een kleine spoedcursus looptechniek.

Loop niet te hard van stapel

“Er zijn drie punten waar je goed op moet letten als je begint met hardlopen; goede schoenen zijn van levensbelang, bouw rustig op en breng variatie aan in je trainingen.” Een goed paar hardloopschoen zijn van essentieel belang. “Als je de verkeerde schoenen aan hebt, kun je gemakkelijk blessures oplopen. Ook door in één keer heel hard van stapel te lopen met je trainingen vergroot je de kans op blessures. Je lichaam moet wennen aan deze nieuwe manier van inspannen en sommige spieren worden tijdens het hardlopen veel meer gebruikt dan tijdens wandelen.”

De juiste houding

Als je een goede looptechniek hebt verbruik je minder energie en zuurstof tijdens het lopen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een betere prestatie. Hoe je er dan voor zorgt dat je met de juiste techniek loopt? “Een goede techniek is lastig om in het begin jezelf aan te leren. Maar je kunt er al wel gemakkelijk voor zorgen dat je een goede houding hebt. Houd je rug recht, ontspan je schouders en houd je ellenbogen licht gebogen”, vertelt Robia.

Krachttraining

Wat verder ook heel belangrijk is voor de beginnende hardloper is het trainen van je spieren. “Veel beginnen beginners beseffen niet dat krachttraining ook heel belangrijk is bij het hardlopen. Maar het versterken van je spieren zorgt ervoor dat je minder snel blessures krijgt. De benen steunen dan op een stabiele basis tijdens het kracht zetten. Vergeet dus zeker je spieren niet te trainen naast het hardlopen!”, adviseert Robia.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.