Roparun: TeamKSE gaat de uitdaging aan

Roparun: TeamKSE gaat de uitdaging aan

De Roparun is een jaarlijks terugkerend evenement op hardloopgebied in het pinksterweekend. Met een team van ongeveer 25 mensen leg je hardlopend de afstand van Parijs of Hamburg naar Rotterdam af. Dit jaar doet voor het eerste TeamKSE mee aan de Roparun.

Een team collega’s van de scholengemeenschap in Etten-Leur gaat de uitdaging aan. 26 collega’s doen mee aan de Roparun om geld op te halen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. TeamKSE gaat van start in Parijs, om uiteindelijk op de Coolsingel te finishen.

Verbinding

Teamcaptain en docent LO, Stijn Schraven kwam met het idee om deel te nemen aan de Roparun. “Ik las iets over de Roparun en dacht toen bij mezelf; ‘Hoe gaaf zou het zijn als je dit kan doen met je collega’s?’ Ik ben toen mijn idee gaan uitwerken en een team gaan verzamelen. Dit allemaal heel gemakkelijk, iedereen is heel enthousiast. We hebben zelfs moeten loten wie er als loper deel mocht nemen, want je heb een maximum van acht lopers.” Stijn vind het ook tof om de verbinding te zien tussen zijn collega’s. “Van management tot conciërges uit alle lagen doet er wel iemand mee. Heel gaaf. Ik zie ook verschillende teamleden samen trainen in hun vrije tijd. Ik wordt hier zelf heel enthousiast van.”

Geïnspireerd door collega’s

Een van de teamleden van TeamKSE is Monique Pertijs, zij gaat niet als loper mee tijdens de Roparun, maar zij zorgt voor de lopers en fietsers op het basiskamp. “Door deel uit te maken van het team ben ik wel geïnspireerd geraakt om het hardlopen weer op te pakken. Ik sportte al wel bij een sportschool, daar werden een tijdje geleden opstartklasjes gestart voor hardlopers. Heerlijk om weer hard te lopen. Nu kan ik eindelijk weer zonder blessures hardlopen. Heerlijk!”

Volgen

Wil je TeamKSE blijven volgen op hun weg naar de Roparun in het Pinksterweekend van 2017. Check dan de website: https://roparunteamkse.com/ of volg ze op Facebook.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.